IFA 2019: beújított a Philips az okosvilágítás terén

Kapcsolódó cikkek

IFA 2019: beújított a Philips az okosvilágítás terén

IFA 2019: beújított a Philips az okosvilágítás terén

energia

2 perc

A holland vállalat a berlini elektronikai kiállításon mutatta be a többi közt az új Hue Smart gombot, a továbbfejlesztett okoslámpát és okosizzót is.

A Hue Go okoslámpa Bluetooth funkciót kapott, a lakás bármely pontján elhelyezhető Smart Button gomb segítségével pedig a felhasználók igény szerint kapcsolgathatják a világítást. A Hue okosizzó termékcsalád további színekkel bővült, a Smart Plug pedig szintén a lámpák használatát hivatott megkönnyíteni. A fejlesztésnél odafigyelt a dizájnra, és a hordozhatósági szempontokat is figyelembe vették.

A továbbfejlesztett Hue Go intelligens lámpa tulajdonosai a Bluetooth-nak köszönhetően a kapcsolódó applikáción keresztül és a virtuális asszisztenseknek köszönhetően hangutasítással egyaránt szabályozhatják a világítást. Az új modell továbbá megnövelt akkumulátor-élettartammal is bír. Kereskedelmi forgalomba idén novemberben kerül, ára 80 dollár lesz.

A Hue Smart csatlakozó segítségével gyakorlatilag bármilyen asztali- vagy állólámpa „okossá” tehető. A felhasználónak csupán csatlakoztatnia kell a már meglévő lámpát az aljzathoz, majd hozzá kell azt adnia a Hue applikációban szereplő eszközökhöz. A Hue Smart Button pedig tetszés szerint a ház bármely pontján elhelyezhető.

A vezeték nélküli, öntapadós gomb igény szerint mágneses hátlappal is használható és csatlakoztatható a Hue intelligens világítási rendszer „agyához”, a Hue Bridge-hez. Mindkét termék októberben érkezik, a csatlakozót 40, a gombot pedig 20 dollárért lehet majd megvásárolni.

Ha pedig valaki hangulatvilágítást szeretne, akkor a Hue White, a White Ambiance és a Color Ambiance izzók lesznek segítségére mindebben. A Bluetooth-kompatibilis, erősebb fényű mennyezeti fények új külsőt kaptak, melynek köszönhetően jobban illeszkednek a különféle lámpatestekbe. A fényforrások még ebben a hónapban elérhetők lesznek. A Hue White and Color Ambiance 50 dollárba kerül majd, a White Ambiance GU10 mennyezeti verzió pedig 25 dolláros áron lesz beszerezhető.

Forrás: