8 dolláros okosizzóval rukkol elő a Wyze

8 dolláros okosizzóval rukkol elő a Wyze

8 dolláros okosizzóval rukkol elő a Wyze

energia

1 perc

A Dolgok Internete technológiát kamatoztató, otthoni készülékeket gyártó Wyze új terméke jelenleg csak a kapcsolódó applikáción keresztül szerezhető be.

Az előrendelési időszak alatt a vásárlók 4 darabos csomaghoz juthatnak hozzá 30 dolláros áron, várhatóan júliusi kiszállítással. Ezt követően az akciós szett a tervek szerint továbbra is elérhető lesz. Ha viszont valaki ennél kevesebb villanykörtét szeretne, azt is beszerezheti 8 dolláros darabáron.

Az izzó működtetése az If This Then That, a Google Home, az Alexa és a gyártó applikációján keresztül lehetséges. Maximális fényereje 800 lumen, és egyelőre csak fehér fényű változatban elérhető. Arról jelenleg nem áll rendelkezésre információ, hogy a gyártó színes darabok piacra dobását is tervezi-e.

A fényerő a felhasználó által beállított hőmérséklettől függ. Ugyanúgy, mint az átlagosan 25 dollárért megvásárolható Philips Hue esetén. Az árban tehát jelentős eltérés mutatkozik.

A funkciók között megtalálható például a „nyaralási üzemmód”, amikor a fényforrás véletlenszerűen felgyullad és kialszik, azt a látszatot keltve, mintha a tulajdonos otthon lenne. De történhet mindez igény szerint előre beütemezett módon is, továbbá szabályozható a hőmérséklet és a fényerő beállítása. De működtethető a világítás a Wyze kamerái és szenzorai által észlelt mozgásérzékeléshez igazítva is.

A gyártóra jellemző, hogy olcsó(bb)nak számító termékekkel rukkol elő. 2017-ben például 20 dolláros webkamerát dobtak piacra „meglepően jó” mozgásérzékelő funkcióval. Tavaly pedig megjelent ennek a továbbfejlesztett változata, amelyet jobb képminőség és motorizált panorámafelvétel készítési funkció jellemez. A készülék ára pedig csak 10 dollárral magasabb az eredeti változatnál. Nem beszélve a 20 dollárért megvásárolható szenzorkészletről.

Az már természetesen más kérdés, hogyan is fog működni az új okosizzó a gyakorlatban. Addig is a cég honlapján érhetőek el bővebb információk.

Forrás: