Beújít a GE az okosvilágításban

Beújít a GE az okosvilágításban

Beújít a GE az okosvilágításban

energia

2 perc

A szimplán C elnevezésű termékcsalád további tagokkal bővül.

A színes fényforrások – korábban megjelent termékekhez hasonlóan – nem igényelnek külön hálózati csatlakozási pontot (hub-ot), viszont a szivárvány minden színében képesek világítani. Az égők Bluetooth-on keresztül kapcsolódnak a felhasználó okostelefonjához, aki így közvetlenül onnan szabályozhatja azok működését. Az okosvillanykörték Google Home-integrációval is bírnak, ami azt jelenti, hogy akár virtuális asszisztensen keresztül is vezérelhetők.

A színes izzók mellett mellett a GE bemutatja a CES kiállításhoz kapcsolódva az első intelligens villanykapcsolóját is. Ez jó hír lehet azoknak, aki szeretik az „okos” megoldásokat, de a világítást azért még „hagyományosan” (manuálisan) is szeretnék fel-le kapcsolni.

Az amerikai vállalat a világításon kívüli területeken is fejleszt. Piacra dobnak a többi között egy olyan „okos” tápkábelt is, amely egyetlen készüléket – például egy ventilátort vagy egy lámpát – tud vezérelni.

A GE C nevű termékcsalád a gyártó szerint a könnyen használható megoldások közé tartozik az intelligens világítás területén, mivel nem igényel külön hub-ot. Ugyanakkor a Bluetooth-kapcsolatnak vannak fizikai értelemben vett korlátai. Például a világítás vezérléséhez a felhasználónak a megfelelő hatótávolságon belül kell tartózkodnia. Ha valaki például rájön, hogy a reggeli rohanásban nem kapcsolt le minden lámpát, nem tudja ezt távolról, a munkahelyéről megtenni (kivéve, ha külön hub-ba is beruház).

A Google Home-kompatibilitásnak köszönhetően viszont az online csatlakozás révén a felhasználó távolról is folyamatosan figyelemmel kísérheti a fényforrások működését. Az új termékek várhatóan az elkövetkező hónapokban kerülnek piacra.

Forrás: