Az automatizálás adathegyeket mozgat meg

Kapcsolódó cikkek

Az automatizálás adathegyeket mozgat meg

Az automatizálás adathegyeket mozgat meg

big data

2 perc

A jövőben az ügyfelekkel történő kapcsolattartásnak és az IT-funkcióknak is a döntő többsége teljesen automatizált lesz.

A Gartner előrejelzése úgy kalkulál, hogy 2022-re a vállalati stratégiák 90%-a kifejezetten az információt említik majd kritikus vállalati eszközként, amely az elemzés révén alapvető kompetenciává válik.

Mivel a jelenleg rendelkezésre álló adatok mennyisége már nem kezelhető az emberek által, új megközelítésre van szükség. Ez kritikus fontosságú, hiszen a vállalkozások felismerték, hogy jobban kell kezelniük adataikat, ha valóban ki akarják használni a bennük rejlő lehetőségeket, és végre szeretnék hajtani a szükséges mesterséges intelligencia (AI) vagy dolgok internete (IoT) beruházásokat.

Önvezérlő, önjavító rendszerek

Mi történne, ha az összetett adatkezelő rendszerek önvezérlők, önjavítók lennének és gondoskodnának saját biztonságukról? Mi lenne, ha ezek olyan „egyszerűek” lennének, mint az önvezető autók? Az Oracle már megtette a következő lépést az Oracle Autonomous Database megoldással az extrém automatizálás felé, és a várakozások szerint a vállalkozások nagy része is hasonló funkciókat keres majd az adatkezeléshez.

A vállalat szerint az automatizálás egyre nagyobb területet hódít majd meg az üzleti életben, és az IT-funkciók 70%-a teljesen automatizált lesz, így a cégek évente több száz felszabadult munkaórát tölthetnek el innovációval és üzleti fejlesztéssel. Például az Oracle egyik egészségügyi ügyfele, a QMP Health automatizálta infrastruktúráját, hogy leállások nélkül végezhessék el a szükséges beállításokat és javításokat, ami sokkal gyorsabb válaszidőt és döntéseket jelent – a betegeknek is.

A hackerek is rákapcsolnak

A biztonság területén is számos műveletet kell majd automatizálni, mivel az incidensek száma várhatóan százszorosára emelkedik. A McAfee 2019-es Cloud Adoption and Risk Report jelentése szerint egy átlagos szervezet 100 millió eseményből csak egyet talál fenyegetőnek, de olyan nagy mennyiségű adatot kell átvizsgálni, hogy automatizálás nélkül lehetetlen lesz megtalálni a veszélyeket.

Emellett az ügyfélélmény és az automatizálás is kéz a kézben jár majd, az ügyfelekkel történő kapcsolattartás 70%-a automatizált lesz, és az AI-alapú chatbotok az ügyfélélmények új korszakát hozzák el. Manapság már a vállalkozások többsége használ hangasszisztenst az ügyfélszolgálatokhoz, és a vállalati ügyfélszolgálatoknál a chatbot is jól ismert eszköz a zökkenőmentes kapcsolatteremtéshez. Ez a folyamat szinte minden piacon egyre inkább eltolódik majd a „jó, hogy van” irányából az alapvető szolgáltatás felé, így az előrejelzések szerint az ügyfelekkel történő összes interakció 85%-a automatizált lesz.