Gyémántok a világ legdrágább okosóráján

Kapcsolódó cikkek

Gyémántok a világ legdrágább okosóráján

Gyémántok a világ legdrágább okosóráján

szórakozás

2 perc

Bizonyára még a felső tízezer körében is csak keveseknek jutna eszébe, hogy a már amúgy is méregdrága okosórájukra további 50 millió forint értékű gyémántdíszítést kérjenek.

Úgy tűnik a patinás Tag Heuernél ez mégis eszébe jutott valakinek, hiszen az óragyártó az idei genfi óraexpón (SIHH – Salon International de la Haute Horlogerie) mutatta be a Tag Heuer Connected Full Diamond drágakövekkel kirakott okosórát. 

Az elnevezés egyáltalán nem csalóka, ha azt az 589 gyémántot vesszük alapul, ami a luxusékszerek sorába emeli az intelligens kiegészítőt – írja a Droid Life. A csillogó díszítés ellenére ugyanakkor az új modell semmiben sem különbözik a tavaly piacra dobott Connected Modular 45-től, legalábbis ami a funkcióit és a technikai hátteret illeti. 

A 190 ezer svájci frankos – vagyis átszámolva körülbelül 50 millió forintos – áron meghirdetett Full Diamond azonban egészen biztosan a valaha gyártott legdrágább okosórának számít. Akár úgy is lehet fogalmazni, hogy ezzel az exkluzív újdonsággal összehasonlítva az 1600 frankos – csaknem 420 ezer forintos – Connected Modular 45-ös modell már-már filléres vételnek tűnhet. 

De mit is kínál ez az óracsoda?

A tok és maga a karpánt is 18 karátos fényezett fehér aranyból készül, amit 589 úgynevezett baguette – azaz trapéz – csiszolású, 23,35 karátos gyémánt díszít. Annak idején az Apple nagyjából 4,3 millió forintért dobta piacra aranyozott okosóráját, amiből 11-et lehetne úgy venni, hogy még mindig nem érnénk el a Tag Heuer kiegészítő árát.

Ha a szemkápráztató körítéstől eltekintünk, akkor az óra lényegében egy sztenderd Android Wear 2.0-ás rendszerrel működő készülék. Ebbe beletartozik az AMOLED kijelző, a Bluetooth-, WiFi-, NFC- és GPS-kapcsolat, valamint egy Intel Atom Z34XX processzor, ami nagyjából két év múlva már elavultnak fog számítani – összegezte a The Verge portál.