Újabb okosórák a Fossil Grouptól

Kapcsolódó cikkek

Újabb okosórák a Fossil Grouptól

Újabb okosórák a Fossil Grouptól

szórakozás

1 perc

A tavalyi évben az Android Wear, az okosórákra és viselhető kütyükre kifejlesztett operációs rendszer folyamatosan hódította meg a divatmárkákat, az új funkcióhoz menő stílust is kínálva.

Lassan már kivethetetlen, hogy a világon hány okosórán fut Android Wear operációs rendszer. Közülük jó néhányat gyárt a Fossil Group: a Misfit, a Fossil, a Diesel, a Michael Kors vagy az Emporio Armani mind hozzájuk tartozik. Most a cégcsoport két, divatórákat gyártó márkája, a Kate Spade és a Skagen jelentkezett új innovatív karórákkal a piacon. 

Íme, az első okosóra a Louis Vuittontól

A Kate Spade New York cég új modellje, a Scallop személyre szabható, animált számlappal van felszerelve. Választhat a vásárló kacsintó szemeket, lehulló virágokat, a jellegzetes New York-i taxikat vagy izgalmas, a helyi időjárást jelző effekteket. Utóbbiak segítségével például mindig tudható, hogy éppen napsütéses, felhős vagy esetleg esős idővel találkozunk, ha kilépünk az utcára. 

A viszonylag nagy méretű, nemesacél órát mintázott foglalat veszi körbe, és tartozik hozzá egy fémből vagy bőrből készült óraszíj is. Vízálló ugyan, de pulzusmérésre nem alkalmas. 

A Skagen Falster csatlakoztatott órája ezzel szemben, ahogy a társaságtól már megszokható, a szélsőségesen minimalista dizájnt kedvelőket célozza meg. Méretben hasonlít az előző órára: 42 mm-es nemesacél burkolat veszi körbe, és 275 dollárért bőrszíjjal, 299 dollárért pedig hálószerű fémszíjjal lehet megvásárolni. A funkciókat tekintve ugyanakkor ez az eszköz sem méri a szívritmust. 

A CNet újságírója szerint egyik cég sem alkotott a bemutatott újdonságokkal egyedülállót, pedig ahhoz, hogy igazán kitűnjenek a sok hasonló termék közül, új ötletekre és hosszabb akkumulátor-üzemidőre lenne szükség.