Rekordmennyiségű Apple Watch fogyott

Kapcsolódó cikkek

Rekordmennyiségű Apple Watch fogyott

Rekordmennyiségű Apple Watch fogyott

szórakozás

1 perc

Úgy tűnik, a vevőket nem zavarja, amit sokan a cég szemére vetnek, vagyis hogy az Apple okoskészülékei nem kompatibilisek másokéval.

Az almás cég 2017 utolsó negyedében 8 millió okosórát adott el. Ezzel jócskán megelőzi a Fitbit két évvel ezelőtti 6,1 millió darabszámos értékesítését – közölte a Canalys kutatócég.

Az Apple Watch egész éves forgalma tavaly elérte a 18 millió darabot ami 54 százalékkal több, mint 2016-ban. Hiába kompatibilisek az Android-alapú készülékek, mint a Samsung Gear S3 és a Huawei Watch 2 mind egymással, mind az iPhone-nal, és hiába kaptak innovatív dizájnelemeket – forgó keretet vagy az ilyen készülékeknél nem megszokott, kerek kijelzőt –, a csak az iPhone-felhasználókra koncentráló Apple mégis jelentősen előre tudott törni.

Ebben nagy szerepe volt a szeptemberben kihozott Apple Watch 3-nak, amelyről tulajdonosa már mobilhívást is indíthat. Az új modell különösen az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Japánban népszerű. Ezekben az országokban is leginkább az ünnepek környékére koncentrálódott az eladás.

Tim Cook Apple-vezér úgy fogalmazott, hogy a cég negyedik negyedéve produkál 50 százalék fölötti forgalom- és darabszám-növekedést az okosórák piacán, ráadásul minden régióban kétszámjegyű volt a növekedés. Az eladott termékek számát tekintve, az amerikai óriás legnagyobb vetélytársa a kínai Xiaomi olcsó Mi Bands-órája, amely a piac 21 százalékát mondhatta magáénak. Ezt körözte le az Apple két százalékkal, míg a Fitbit kicsit lemaradva, 20 százalékon áll.

Forrás: Cnet