Régóta várt új funkciókat kapott az Apple Watch

Kapcsolódó cikkek

Régóta várt új funkciókat kapott az Apple Watch

Régóta várt új funkciókat kapott az Apple Watch

szórakozás

2 perc

A szeptemberi nagy Apple-bemutatón debütált az okosóra harmadik változata, mely immár beépített LTE-kapcsolattal és GPS-szel is rendelkezik.

Kivehető SIM-tálcát hiába keresnénk az órán, az eszköz ugyanis az Apple-től már bizonyos iPad modellekből megismert, beépített eSIM-mel rendelkezik, amelyet a választott szolgáltató távolról tud aktiválni – számolt be a fejlesztésről a HWSW.

A megoldással az óra ugyanazt a telefonszámot használja, amelyet a hozzátársított iPhone, így telefon nélkül is változatlanul bonyolíthatók a hívások. Ha viszont az eszköz elveszíti a Bluetooth- vagy wifi-kapcsolatot a telefonnal, azonnal képes átváltani saját beépített kártyájára. Az órából LTE nélküli változat is elérhető lesz, GPS-t ez a modell is kapott.

Az intelligens időmérőbe frissített szenzorokat is beépítettek, így például a barométernek köszönhetően a készülék nemcsak a GPS-adatokra támaszkodva tudja megmondani a relatív tengerszint feletti magasságot. Ezen kívül az operációs rendszer új verziójának köszönhetően számos korábban is meglévő érzékelő teljesítményét szoftveresen is sikerült pontosabbá tenni.