Bankkártyás fizetés a Fitbit okosóráival

Kapcsolódó cikkek

Bankkártyás fizetés a Fitbit okosóráival

Bankkártyás fizetés a Fitbit okosóráival

pénzügy

2 perc

A Fitbit Ionic karórán keresztül már a PayPass-képes Visa, Mastercard és American Express típusú bankkártyákkal is lehet fizetni.

Az egészségügyi és fitneszfunkciókon túl ezzel az okosóra immár „mobilpénztárcaként” is funkcionál, ami megkönnyítheti és kényelmesebbé teheti a mindennapi vásárlásokat. A kezdeményezésben több nemzetközi bank és szolgáltató is részt vesz: az ausztrál székhelyű, de a világ több országában jelenlévő ANZ, a Banco Santander, a Bank of America, a Capital One, a londoni HSBC, az ír KBC Bank, az OCBC, a Royal Bank Of Canada, a UOB és a US Bank.

Az órán a Fitbit OS elnevezésű okosórákra optimalizált operációs rendszer fut, melyen az új felhasználói élményeket rendszeres frissítések garantálják.

Az újabb funkciók közé tartozik a személyre szabott fitnesz-tanácsadás, a dinamikus edzéstervezés, a vér oxigénszintjének mérésére alkalmas relatív SpO2 szenzor, a GPS, az úszáskövetés és a zenelejátszás is. Továbbá számos egyéb applikáció is elérhető, például a Pandora zenelejátszója, a Starbucks hűségprogramja, valamint az időjárás-előrejelző AccuWeather.

Okosórától várja a fellendülést a Fitbit

Mint azt James Park, a Fitbit társalapító-vezérigazgatója elmondta, az Ionic olyat kínál a felhasználóknak, amire eddig nem volt példa az okosórák piacán. Egy olyan egészségügyi- és fitneszplatformról van szó, amelynek köszönhetően a felhasználó személyre szabott edzésprogramhoz juthat és mélyebb betekintést nyerhet saját fizikai állapotába. Mindez a legfejlettebb technológiákkal ötvözve sokkal teljes körűbb nyomon követési lehetőségeket rejt magában.

Az eszköz októbertől lesz elérhető a gyártó honlapján, de számos más online forgalmazótól már most is előrendelhető.

Forrás: NFC World+