Újabb okosórák a Garmintól

Újabb okosórák a Garmintól

Újabb okosórák a Garmintól

szórakozás

2 perc

A cég a sportkedvelőket is megcélozta a 2017-es berlini szakkiállításon debütált viselhető kiegészítőivel, sőt egy újabb mobilfizetési megoldást is bemutatott.

A vállalat arra számít, hogy az idei IFA szakkiállításon bemutatott új felhozatalban mindenki megtalálhatja a neki való viselhető kiegészítőt. 

Így lehet az androidos okosórával fizetni

A klasszikus okosórák funkcióit nyújtó Vívoactive 3 rendelkezik GPS-szel és pulzusmérővel is, okosóra üzemmódban egy feltöltéssel 7 napig, folyamatos helyzetkövetés mellett pedig 13 óráig bírja a használatot.

Három különféle színben érhető el, a gyárilag rátelepített sportalkalmazás pedig 15 különféle tevékenység követésére alkalmas. A kiegészítő folyamatosan figyelemmel kíséri viselője stressz-szintjét és pulzusszámát, a Garmin Connect IQ áruházból pedig számos más alkalmazás is letölthető rá.

A gyártó által kidolgozott Chroma érintőképernyős számlap előnye, hogy fénye még a tűző napon is jól látható, és a megfelelő háttérvilágításnak köszönhetően éjjel sem okoz gondot a használata. De talán nem is ez a legnagyobb előnye, hanem a beépített Garmin Pay érintés nélküli fizetési megoldás, amelybe a legtöbb amerikai bank által kibocsátott Visa illetve MasterCard bankkártya regisztrálható.

A fejlesztés mögött a FitPay nevű platform áll, amelyet kifejezetten a különféle mobil- és okoseszközökkel történő fizetésekhez terveztek. A platform célja, hogy a fejlesztőknek ne kelljen feltétlenül közvetlen kapcsolatot teremteni a bankok és a sérülékeny perifériák között.

Azok számára, akiknek fontos a karórájuk dizájnja is, a Garmin a Vívomove HR hibrid okosórát ajánlja. A készülék ötvözi a hagyományos analóg számlapot a beépített digitális kijelzővel. Megjelenése így sokkal elegánsabb a „sztenderd” digitális képernyős társainál, ugyanakkor azokhoz hasonló módon képes megjeleníteni az okostelefonra érkezett értesítéseket, a pulzusszámot és egyéb aktivitási adatokat is. Az óra bőr- és szilikonpánttal, valamint különféle alapanyagokból, köztük rozsdamentes acélból készült kivitelben is kapható. Ezenfelül folyamatosan méri a felhasználó stressz-szintjét és összekapcsolható Garmin Connect mobilapplikációval. 

A sort a Vívosport viselhető kiegészítő zárja. Okosóra üzemmódban az akkumulátor akár egy heti, GPS-módban pedig 8 óra használatot bír. Segítségével követhetők a különböző edzési paraméterek, a Garmin Move IQ funkció pedig automatikusan kategorizálja és rögzíti a tevékenységeket, ha a felhasználó elfelejtette volna ezt megtenni. A telefonra érkező értesítéseket a fitneszkarkötő rezgéssel jelzi, valamint segítségével távolról irányítható a Garmin VIRB akciókamera is.

Forrás: TechCrunch