Így lehet a Fitbit órájával fizetni

Kapcsolódó cikkek

Így lehet a Fitbit órájával fizetni

Így lehet a Fitbit órájával fizetni

pénzügy

1 perc

A Visa amerikai kártyakibocsátó cég az Ionic okosóránál is biztosítja a mobilfizetési funkciót. Az Európában először Svájcban használható szolgáltatás a Visa Token Service segítségével működik.

Ahhoz, hogy fizetni tudjanak az ügyfelek az újdonságnak számító Fitbit Ionic okosórával, először egy partnerbank által kibocsátott Visa-kártyát kell az okosóra Fitbit Companion alkalmazásába feltölteni. Jelenleg a Cornercard kártyája alkalmas csak erre, de úgy tűnik, a Bonuscard és más bankok is érdeklődnek. 

Bankkártyás fizetés a Fitbit okosóráival

A fizetési mód nem lesz újdonság Svájcban. Az alpesi országban már egy éve elérhető az Apple Pay platform, de az okostelefonos és okosórás fizetés egyelőre nem igazán terjedt el.  

Andrea Dietrich, a Luzerni Egyetem bankokkal és pénzügyekkel foglalkozó professzora szerint tavaly mindössze a tranzakciók 0,2 százalékát indították okostelefonról. Ennek ellenére a Visa a mobilfizetések nagymértékű növekedésére számít, amit részben az érintésmentes fizetések gyors elterjedésére alapozzák. A 2015 és 2016 májusa közt eltelt egy évben az érintésmentes fizetések az összes Visa-tranzakcióknak már a 11,3 százalékát adták, igaz, ehhez a vásárlók főleg bank- és hitelkártyákat használtak. 

Forrás: Telecompaper