Újabb nagy dobás: irányítsa okoskarkötővel az okosotthonát!

Kapcsolódó cikkek

Újabb nagy dobás: irányítsa okoskarkötővel az okosotthonát!

Újabb nagy dobás: irányítsa okoskarkötővel az okosotthonát!

még több IoT

1 perc

Az új Wyze Band karpántnak a hangvezérlés sem adja fel a leckét.

Az egykori Amazon-alkalmazottak által 2017-ben alapított startup az új eszközökkel némileg eltávolodott eddigi profiljától, hiszen idáig kizárólag az okosotthonok technológiáira koncentrált. Változatlan viszont, hogy a korábbi kamerákhoz, zárakhoz és biztonsági szenzorokhoz hasonlóan, most is a megfizethető árkategóriát célozták meg.

A Wyze Band áprilistól lesz kapható az Amazonon, közvetlenül a gyártótól azonban már most megrendelhető 25 dollárért. A karkötőn keresztül kontrollálhatók a tulajdonos már meglévő Wyze-eszközei, így nincs szükség a telefonos alkalmazás megnyitására sem. Sőt, a beépített Alexa-funkció révén a szóban kiadott utasításokkal akár az egész okosotthon irányíthatóvá válik.

A viselhető kiegészítő természetesen, ahogy az elvárható, követi a lépésszámot, az alvási adatokat, a pulzust vagy a sportoláshoz kapcsolódó más adatokat is. A karpánt egy feltöltéssel 10 napig is bírja és saját USB-töltőt csomagolnak hozzá. Az 50 méteres mélységig vízálló eszköz OLED-kijelzőt kapott. A hátrányai viszont, hogy egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet megvásárolni, és csak más Wyze készülékekkel kompatibilis.

A másik újdonság a Wyze Scale, amelyért 20 dollárt kérnek, ezzel lényegesen olcsóbb, mint legtöbb versenytársa. Az okosmérleg a készüléken tárolt súlyadatokat Bluetooth-kapcsolaton keresztül továbbítja a telefon Wyze appjára. Az eszközt négy AAA elem működteti. A Wyze Scale számolja a pulzust, valamint analizálja tulajdonosa tömegének és testzsírjának alakulását. Akár nyolcan is használhatják, mert az eszköz a gyűjtött információk alapján képes beazonosítani, hogy éppen ki használja.

A készülék előnye, hogy kezdettől fogva kompatibilis az Apple Health és a Google Fit alkalmazásokkal, és az ígéretek szerint pedig hosszabb távon a Fitbit és a Samsung Health sem marad ki a sorból.

Forrás: