Hamarosan érkeznek a Tag Heuer új luxusórái

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan érkeznek a Tag Heuer új luxusórái

Hamarosan érkeznek a Tag Heuer új luxusórái

még több IoT

2 perc

Hivatalosan is bemutatta a Tag Heuer Wear OS-alapú, luxuskategóriás okosóráinak negyedik generációját. A Connected Calibre E4 sorozat két alapmodellje gyorsabb és erősebb processzort, hosszabb akkumulátor-üzemidőt, továbbfejlesztett kijelzőket és további szoftverszolgáltatásokat is kapott. A 45 milliméteres, sztenderdnek számító változat mellé pedig visszahozták a kisebb, 42 milliméteres óralapos verziót is. Utóbbi a 2020-ban piacra dobott E3 esetén nem volt elérhető.

A 45 milliméteres Connected Calibre E4 elődjéhez képest áramvonalasabb kialakítású. Gombjai kevésbé vaskosak, ugyanakkor koronája markánsabb, ami megkönnyíti az óra beállítását. Habár összességében a szerkezet hagyományosabb kialakítású, az OLED panelt lapos zafírkristály borítja. Továbbá egy drágább, titán változat is elérhető. A 42 milliméteres modell vékonyabb óratokkal és kisebb előlappal készült, ami gyakorlatilag észrevétlenül simul bele a kijelzőbe a domború zafírkristály borítás alatt.

Az eltérő dizájn mellett mindkét okosóra részesült a technológiai fejlesztésekből. Ez magában foglalja a Qualcomm legerősebb processzorának számító Snapdragon 4100 Plus lapkájának frissítését, a Bluetooth 5.0-t és a magasságmérőt. A korábbi órákba integrált gyorsulásmérő, pulzusmérő, iránytű és GPS továbbra is megmaradt.

Az akkumulátor egy feltöltéssel akár egy teljes napig üzemképes marad. A nagyobb aksival rendelkező, 45 milliméteres változat esetén mindez egy óra futás és két óra gyaloglás vagy öt óra golfozás követése mellett tartható.

A 42 milliméteres óra viszont egyórás vagy ennél rövidebb idejű futáskövetés mellett tudja tartani az egynapos akkumulátor-élettartamot. A feltöltést egy új, mágneses töltőállvány segíti.

A sportoláshoz kapcsolódóan is elérhetők frissítések, például irányított edzések is beállíthatók. Az új órafelületen pedig a többi között fitnesz- és időjárási információk is megjeleníthetők.

A Google Wear OS 3 operációs rendszer azonban nem fut az órákon. Ehelyett ezek is a meglévő Wear OS 2 platformmal működnek. Ezzel kapcsolatban a Tag Heuer ingyenes jövőbeli frissítést ígért. 

A Connected Calibre E4 sorozat hivatalosan március 10-én jelenik meg.

Forrás: