Íme, a kamera, ami véletlenül sem tud kukkolni

Kapcsolódó cikkek

Íme, a kamera, ami véletlenül sem tud kukkolni

Íme, a kamera, ami véletlenül sem tud kukkolni

biztonság

2 perc

Aki idáig azt gyanította, hogy a nappalijában lévő okoskamera akkor is figyeli, amikor nem kéne, az most megnyugodhat: a Kangaroo új, a privát szféra védelmére koncentráló készüléke megoldja a problémát.

A Privacy Camera nagyjából ugyanazokat tudja, mint a versenytársak hasonló biztonsági készülékei: 1080p, vagyis Full HD minőségű felvételek, kétirányú kommunikáció, a lakás egyedi beállítású zónáit monitorozó mozgásérzékelő és éjjellátó üzemmód.

Amiben több ez a kamera, az a PDLC (polimer diszperziós folyadékkristály) lencse. Ha a készüléket tulajdonosa privát üzemmódra állítja, a lencse elhomályosul, ezzel együtt pedig a beépített mikrofon is kikapcsol. A PDLC technológia alapját folyadékkristályok adják, amelyek elektromos töltés hatására megváltoztatják alakjukat, ezzel változtatva a fényáteresztő képességet.

Míg az okoskamerák többsége fénnyel jelzi, ha az eszköz éppen működik, a Privacy Shield tejüveghez hasonlító lencse egyértelműen mutatja, hogy az eszköz nem tud felvételeket készíteni vagy továbbítani. Ennek megváltoztatásához, illetve a rendszer aktiválásához elég a mobilapplikációban kiválasztani az aktuális beállítást, vagy a készüléken kell megnyomni a megfelelő gombot. A teljes biztonsági rendszer ki- és bekapcsolása billentyűzettel vagy a kulcstartószerű eszközzel történhet.

Míg a cég más biztonsági termékei, mint az ajtó- és mozgásérzékelők akkumulátorral működnek, a Kangaroo Privacy Camera vezetékes megoldást kapott. A Techhive beszámolója azt kifogásolja, hogy hiába tartozik hozzá mozgásérzékelő funkció, az egyes személyeket egyelőre nem tudja megkülönböztetni. Állítólag nemsokára ezt is tudni fogja, valamint okosabbá válnak a hang- és fényfunkciók.

Bár a kamera képes az Amazon és a Google virtuális asszisztensével való integrációra, de ez a funkció csak a cég komplex okosotthoni szolgáltatásával működik. Ehhez tartozik még a többi között maximum öt kamera videofelvételeinek és a kétirányú hangfelvételek egyhavi tárolása a felhőben, szöveges és hangüzenetek, valamint a folyamatos otthonmonitorozás. Előfizetés nélkül mindössze az applikáción keresztüli értesítések és a videofelvételek 24 órás tárolása érhető el. A kezdőcsomaghoz extraként füst- és szén-monoxid-érzékelő okossziréna is tartozik.

Forrás: