Ősszel érkezik a legújabb Wear OS frissítés

Kapcsolódó cikkek

Ősszel érkezik a legújabb Wear OS frissítés

Ősszel érkezik a legújabb Wear OS frissítés

még több IoT

1 perc

Az okosórás rendszer több újdonsággal is szolgál majd.

Habár az újítás nem lesz olyan látványos, mint például az Android 11 esetén, mégis sok változást hoz, beleértve a nagyobb sebességet, az okostelefonnal történő könnyebb párosítást és az új időjárási applikációt.

A legjelentősebb változást kétségkívül a központi feldolgozóegység (Central Processing Unit – CPU) várható fejlesztése jelenti. A Google ígérete szerint ennek révén ugyanis az új verziót futtató órákon az alkalmazások a korábbinál akár 20%-kal gyorsabban is elindulhatnak.

Ráadásul a keresőóriás rendszere támogatást kap a Qualcomm hamarosan érkező Snapdragon Wear 4100 és 4100 Plus lapkakészleteihez is. Mindezek alapján a jövőbeni Wear operációs rendszerű eszközök a korábbinál sokkal jobb felhasználói élményt kell, hogy nyújtsanak majd viselőiknek.

A felhasználói felület (user interface – UI) is frissítésre kerül. A keresőóriás kiemelte, hogy ezzel sokkal intuitívabb módon lehet majd kezelni a különféle üzemmódokat és edzési funkciókat. Valamint egyszerűsödik a mobilhoz történő csatlakozás is. Azt, hogy ezek pontosan hogyan is fognak működni, a vállalat egyelőre nem szemléltette.

A koronavírus-járványra reagálva a rendszer kézmosáskövető funkcióval is kiegészül. Ennek köszönhetően kézmosáskor egy 40 másodperces időzítő segítségével mérhető, hogy a művelet valóban elegendő ideig tartott-e. Az persze más téma, hogy az alaposság ezzel a módszerrel nem ellenőrizhető.

Az új időjárás-előrejelző app jelen állás szerint csak az év végétől lesz elérhető. Ennél a Google könnyebb és gyorsabb áttekinthetőséget, valamint óránkénti előrejelzéseket és időjárási riasztásokat ígér. Egy felületen lehet majd megtekinteni az aktuális hőmérsékletet és aidőjárást, illetve a várható napi maximum és minimum értékeket.

Forrás: