Okostermet adtak át a debreceni tudományos élményközpontban

Kapcsolódó cikkek

Okostermet adtak át a debreceni tudományos élményközpontban

Okostermet adtak át a debreceni tudományos élményközpontban

közszolgáltatás

1 perc

A hat és félmillió forint értékű fejlesztés a diákok oktatása mellett a pedagógusok számára is lehetőséget teremt a digitális kompetenciafejlesztésre – mondta Somogyi Béla, az Agóra igazgatója.

Hozzátéve, hogy az eszközpark fejlesztésénél és a programok kialakításánál fontos szempont, hogy azok megfeleljenek a kor kihívásainak és hitelesen közvetítsék a természettudományos ismereteket. A teremhez 30 tablet és egy okostábla is tartozik.

Az Agóra vezetője arról is beszélt, hogy az okosterem átadása jól illeszkedik az élményközpont célkitűzéseihez: a jövő generációinak természettudományos oktatásának támogatása a 2015 februári megnyitás óta az intézmény legfontosabb küldetése.

A tudományos központ célja, hogy a tiszántúli régióban minél több fiatal megismerje a műszaki és természettudományok izgalmas világát. Az Agóra eddig csaknem 30 természettudományos rendezvénynek, például robotprogramozási versenynek adott otthont.

Az általános- és középiskolásoknak szervezett NI Akadémia előadássorozaton pedig 2015 novembere óta több ezer gyermek vett részt – idézte az MTI összefoglalóját a Trend FM hírportál.