A Big Data is segíthet a pályaválasztásban

Kapcsolódó cikkek

A Big Data is segíthet a pályaválasztásban

A Big Data is segíthet a pályaválasztásban

big data

2 perc

A diákoknak egyre komolyabb feladatot jelent a továbbtanulási lehetőségek közül választani, hiszen sok esetben olyan állásokra is készülniük kell, melyek még nem is léteznek.

Az Egyesült Királyság iskolái az esetek többségében nincsenek felkészülve arra, hogy megfelelően segítsenek a tanulóknak választani az akár 40 ezer különböző alapképzés közül. A londoni és hongkongi székhelyű BridgeU épp azt a kérdést vetette fel, hogy miért ne lehetne a Big Data segítségét hívni a hatalmas mennyiségű adathalmaz feldolgozásához.

A robotok az állásunkra pályáznak?

A tervek szerint a rendszer bármilyen hallgató számára tud majd tanácsot adni, valamint gépi tanulásra is képes lesz a munkaerőpiaci visszajelzések alapján. Így a diákoknak elég betáplálni a korábbi eredményeiket, érdeklődési területeiket, az adatelemző rendszer pedig minden szempontot figyelembe véve kínálja fel a számukra ideálisnak tartott egyetemi képzéseket.

A vállalat a sikeres befektetési egyeztetéseknek köszönhetően az össztőkéjét nemrég 6,4 milliárd fontra emelte. A 2014-ben indult csapat mára 40 főre növekedett, és több mint 50 ország iskoláival működik együtt.

„Az oktatás az elmúlt húsz évben többet változott, mint a korábbi két évszázadban, és az oktatástechnológiának (EdTech) kiemelt szerepe van ebben a folyamatban” – fűzte hozzá a befektetéshez Rebecca Hunt, az Octopus Ventures befektetési szakértője.

Kutatások is igazolják, hogy sok diák az egyetemi jelentkezés fontos döntését teljesen vákuumban, tanácsok nélkül hozza meg, mely korábban nem látott arányú lemorzsolódáshoz, és a szakértői munkaerő hiányához is vezet. Márpedig látszik, hogy a rohamosan fejlődő technológia mellett folyamatosan szükség lesz többek között különböző informatikai szakértőkre és adattudósokra, valamint ezekre a tudásokra építő olyan szakemberekre, akiknek a feladatai ma még nem is léteznek.

Forrás: TechCrunch