Okosabb szemétgyűjtést indítanak  a Karib-térségben

Kapcsolódó cikkek

Okosabb szemétgyűjtést indítanak a Karib-térségben

Okosabb szemétgyűjtést indítanak a Karib-térségben

közszolgáltatás

1 perc

A Kis-Antillákhoz tartozó Saint Kitts (St. Christopher) szigetállamban is fokozatosan átállnak a modern technológiára.

Amint azt a Solid Waste Management Corporation (SWMC) ügyvezető igazgatója, Keithley Phillip elmondta, a következő hónapokban 12 ezer intelligens szemetes kihelyezését tervezik. A számos „okos” funkcióval bíró tárolót a kijelölt terület minden háztartásába el szeretnék juttatni.

A kukák valós időben képesek adatot szolgáltatni arról, hogy ki lettek-e ürítve vagy sem, illetve a cég azt is tudja monitorozni, hogy el lettek-e mozdítva. Amint azt az ügyvezető hangsúlyozta, ezekkel a fejlesztésekkel is szeretnék korszerűsíteni a hulladékgyűjtés módját.

„Amikor a kukásautók elvégzik a feladatukat, és a hulladéktárolók továbbítják a megfelelő információkat – azaz, hogy már nem az eredeti helyükön vannak –, a kukák elkezdenek sípolni. Ilyenkor még mindig lehet orvosolni az esetlegesen felmerülő problémákat” – tájékoztatott az ügyvezető.

Az okoskukák lehetővé teszik az SWMC-nek az információk megosztását a globális partnerekkel. „Az adatok valós időben jelennek meg a kapcsolódó informatikai rendszerben, így egyértelműen látszik, melyik szeméttartót ürítették már ki. Ezenkívül a rendszer plusz adatokat is szolgáltat részünkre, mivel jelentést kell tennünk a nemzetközi szervezeteknek a hulladék begyűjtéséről. Így tudjuk garantálni, hogy egy kukában sem marad szemét” – fejtette ki Keithley Philip.

Az ügyvezető ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a hulladéktárolókat „okosnak”, vagyis hálózatba, világhálóra kapcsoltnak minősítik, fontos megjegyezni, hogy a SWMC nem követi nyomon senkinek sem a szeméttermelését. A cél a hulladék begyűjtésének monitorozása. A program keretében március közepéig 60 kukát osztottak szét a lakosság körében.

Forrás: