A jövő buszmegállói várják az utasokat Londonban

Kapcsolódó cikkek

A jövő buszmegállói várják az utasokat Londonban

A jövő buszmegállói várják az utasokat Londonban

közszolgáltatás

2 perc

Az okosmegállókat 2022 márciusától lehet használni a brit főváros Croydon kerületében. A menetrend szerinti járatra várakozók ingyenes, nyilvános WiFi-t vehetnek majd igénybe, de a fejlesztés részét képezik a forgalmat, valamint a levegőminőséget monitorozó szenzorok is.

A telepítést, az üzemeltetést és a karbantartást az amerikai okosváros-üzemeltető VALO Smart City végzi. A vállalat egy pályázati eljárást követően tíz évre szóló szerződést írt alá a Croydoni Tanáccsal. A beruházás pontos összege nem ismert, annyit lehet tudni, hogy több millió font értékű üzletről van szó.

A 185 kijelölt helyszínen LED-es élvilágítás és hangosbemondó is lesz. A fogyatékkal élők közlekedését akadálymentesítés fejlesztések könnyítik meg, valamint a zaj- és forgalomérzékelő szenzorok is hasznos feladatok végeznek a környéken élők számára.

Az intelligens megállók hálózata az egész városrészre kiterjedő, valós idejű környezeti adatokat is szolgáltatnak majd, amelyeknek a felhasználása segítheti a lakosság tájékoztatását és ösztönzését a fenntarthatósági stratégiákkal kapcsolatban. A megállapodás értelmében a VALO kezeli a kihelyezett digitális hirdetési felületeket.

A projekt része annak a stratégiai törekvésnek, hogy London a világ legokosabb városává váljon.

Muhammad Ali tanácsos, a Fenntartható Croydonért Felelős Kabinet tagja elmondta, az új megállók élménydúsabbá, informatívabbá és biztonságosabbá teszik a tömegközlekedés használatát. A szenzorok pedig jó szolgálatot tehetnek abban, hogy a kerület zöldebbé és még fenntarthatóbbá válhasson – tette hozzá.

A VALO Smart City korábban már több településsel is dolgozott együtt szerte a világon, hogy – a LED-es világítástól kezdve az energiatakarékossági projektekig – segítséget nyújtson azok „felokosításához”.

Forrás: