Újdonságokkal jelentkezik az Alcatel

Kapcsolódó cikkek

Újdonságokkal jelentkezik az Alcatel

Újdonságokkal jelentkezik az Alcatel

még több IoT

2 perc

A gyártó új telefonjai akkumulátorukkal és kameráikkal, a Movetime Family Watch pedig sokoldalúságával vívja ki a figyelmet.

A felhasználók körében végzett felmérések azt mutatják, hogy a hosszú akkumulátoridő az egyik legfontosabb szempont az okostelefon kiválasztásakor. Az Alcatel A7 gyorstöltés funkcióval is ellátott, 4000 mAh-s akkumulátora lehetővé teszi, hogy a nap folyamán ne kelljen törődni a töltésével.

A telefon XL változatát pedig arra tervezték, hogy tökéletes fotókat készítsenek vele. Ehhez egyrészt a Full HD felbontású IPS kijelző, másrészt a dupla optikás kamerarendszer adja az alapokat. A 12, illetve 2 megapixeles objektívek együtt dolgoznak azon, hogy minden egyes fotó tökéletesen éles, színekkel és részletekkel teli legyen.

A két kamera azt is lehetővé teszi, hogy a már elkészült képen a fotós utólag oda helyezze a fókuszt, ahova csak szeretné. A két kamera másik különleges eredménye az úgynevezett Bokeh-hatás, melynek segítségével a háttér elmosható, míg a kép témája éles marad, különleges hatású portrékat és egyéb kompozíciókat létrehozva ezzel.

Movetime Family Watch – okosóra a családok igényeire szabva

A Movetime Family Watch úgy segít kapcsolatot tartani a szülők és a gyerekek közt, hogy a gyártó szerint a viselése mindvégig szórakoztató marad. A Qualcomm Snapdragon Wear 2100 platformra épülő óra színes kijelzője, a beépített játékok, a barátok Bluetooth-szal történő hozzáadása a fiatal korosztály számára is érdekessé teszi az órát.

A kompakt, ergonomikus kialakításnak köszönhetően tökéletesen passzol a gyerekek csuklójára, akik a szíjat, és az óralapot is kedvük, ízlésük szerint cserélhetik. A Movetime Family Watch hálózati képessége lehetővé teszi, hogy a szülő és a gyerekek telefon nélkül is felhívják egymást. Az óra sokoldalúságát jól mutatja az IP67-es szabvány (csepp- és porálló), valamint az, hogy az akku egy töltéssel akár két teljes napig is bírja.

A beépített GPS pontos (kültéri és beltéri) helymeghatározást, geofencing (figyelmeztetés az előre kijelölt zóna elhagyásakor) funkciókat, valamint az SOS gomb használatát is lehetővé teszi. A szülők az órához fejlesztett app segítségével nyomon követhetik gyermekük mozgását és helyzetét. A Movetime Family Watch ezen kívül emlékeztetőkkel, feladatlistákkal gondoskodik arról, hogy viselője tudjon tervezni az idejével, és minden aznapi feladatot időben ellásson.