Új projekten dolgozik a Google Glass csapata

Új projekten dolgozik a Google Glass csapata

Új projekten dolgozik a Google Glass csapata

még több IoT

1 perc

Az okosszemüveg mögött álló fejlesztői csapat Project Aura néven fut tovább.

Ahogy arról korábban az M2M Zónán mi is beszámoltunk, a Google még év elején visszavonulót fújt és leállította az okosszemüveg-projektet.

A döntés ellenére a cég többször biztosította a várakozókat, hogy a termék nem halott, csupán jelentős újratervezésen és átalakuláson fog keresztülmenni.

Hosszú idő után először most lehet hallani fejleményekről: a Google Glass-t ugyanis újrakeresztelték, és a hordozható eszköz mostantól a Project Aura kódnéven fut. A keresőóriás az Amazon Lab126 csapatából is csábított át mérnököket és fejlesztőket a projekthez – írta az Origo.

A viselhető eszközökre fókuszáló Project Aura fejlesztését továbbra is Ivy Ross vezeti a Google-től, ám mostantól Tony Fadellnek felel majd, aki a keresőcég egyik leányvállalatát, a Nestet vezeti. Ivy Ross a divat világából érkezett és 2014-ben csatlakozott a Google csapatához.

A Project Aura nem összekeverendő a vállalat Ara elnevezésű másik projektjével, amelyben a moduláris – fix vázból és több kisebb modulból álló – okostelefonok fejlesztésén dolgoznak.