Találkozót szervezne? Bízza Alexára!

Találkozót szervezne? Bízza Alexára!

Találkozót szervezne? Bízza Alexára!

még több IoT

1 perc

Ahogy fejlődnek a digitális asszisztensek, úgy várunk el tőlük egyre többet és többet az élet számos területén. Ugyanakkor még bőven vannak olyan feladatok, amelyek egy valós személyi asszisztensnek nem jelentenek gondot, a virtuális segítőtársnak viszont még feladja a leckét.

Talán ezen a területen is áttörést hozhat az Amazon hangvezérelt asszisztense. Az Alexa ugyanis új funkciókkal gazdagodott, és valódi segítséget jelenthet, amikor időpontokat keresünk és egyeztetünk naptárunkban. Immáron képes a többi kontakt elérhetősége alapján megtalálni a legmegfelelőbb dátumot és órát.

Ha megosztotta naptárát másokkal – akár családtagokkal, munkatársakkal vagy üzleti partnerekkel, akkor Alexa képes lesz javaslatokat tenni. Csupán kérni kell, hogy„Alexa, szervezz egy találkozót XY-nal”. A „virtuális titkárnő” pedig engedelmesen elkezd kutakodni a naptárakban, végül pedig két javaslatot is tesz a korábban megadott preferenciák alapján.

A digitális asszisztens ugyanakkor még nem képes önmagától törölni a megbeszélt találkozót, és esetlegesen egy újat szervezni, amennyiben a többiek változtatnának a szabad időpontokon. Ez a feladat a felhasználóra vár, csak ne felejtse el megkérni Alexát, hogy változtassa meg a már megbeszélt találkozók időpontját. Esetleg egy olyan dátumra, amit „ő” már korábban is javasolt. Elvégre jobb későn, mint soha!

Az új funkció május 22-től érhető el az Egyesült Államokban.

Forrás: