Még több okosmegoldás, aminél jól jön az Alexa tudása

Kapcsolódó cikkek

Még több okosmegoldás, aminél jól jön az Alexa tudása

Még több okosmegoldás, aminél jól jön az Alexa tudása

kereskedelem

3 perc

Cikkünk első részében az Alexa-kompatibilis okoseszközök közül a világítással és a hűtés-fűtéssel foglalkoztunk, most nézzük a többit!

Intelligens biztonság: Scout

Az Alexa hangvezérelt asszisztens használatával akár a teljes otthoni biztonsági rendszer működése összefogható. A Scout egy vezeték nélküli biztonsági rendszer, amelyet a tulajdonos maga állít össze, de rendelhet hozzá professzionális monitorozást is. A csatlakoztatott érzékelők és riasztók hálózatának köszönhetően a felhasználó távolról is felügyelheti a lakását. Ilyenkor kiválaszthatja azt is, hogy hány funkciót és szenzort szeretne használni  – az ingatlan méretének és saját igényeinek megfelelően. A cikk első részét itt olvashatja el.

Telepítés után a rendszert az Amazon Echo okoshangszóróhoz csatlakoztatva aktiválható a hangutasítás funkció. Ennek segítségével akár a lakásból kilépve szóban is ellenőrizhetők a bekapcsolt érzékelők vagy a riasztási üzemmód, de arra is van lehetőség, hogy vészhelyzet esetén a tulajdonos hangvezérléssel is segítséget kérjen.

Okoskamera: Cloud Cam

A beltéri biztonsági kamerák akár önmagukban, akár az intelligens otthoni biztonsági rendszer részeként is használhatók. Az Amazon az Alexa-integráció lehetőségével alkotta meg a Cloud Cam-et, amellyel megfelelő szolgáltatásokat szeretnének kínálni elérhető áron.

A kamera funkciói között szerepel, hogy képes értesítéseket fogadni és továbbítani, képes a kétirányú kommunikációra, az éjszakai „látásra” vagy a mozgásérzékelésre.  Ez utóbbival – külön előfizetés ellenében – az ígéretek szerint megkülönböztethető az emberek mozgása más mozgásoktól. Az előfizetés további előnye, hogy a fizetett verzióból a jövőben kihagyhatók lesznek a megfigyelés alól a szobák vagy egyes zónák különböző részei. Az Alexának ennél a készüléknél az lehet a feladata, hogy a használatával bekapcsolható a kamera, és váltani is lehet a különböző nézetek között.

Intelligens konyhai eszközök

A GE WiFi-kompatibilis készülékei az Alexával – a Geneva asszisztensen – keresztül összekapcsolva még okosabbá tehetik az otthoni megoldásokat. Ennek köszönhetően a felhasználó szóban is utasíthatja a sütőt az előmelegítésre, bekapcsolhatja a vízforralót, vagy információt kérhet, hogy mikor jár le a mosogatási program.

Az Alexa egyre több konyhai berendezésnél is hasznos lehet, mivel egyre több cég építi be a mesterséges intelligenciát is a készülékeinek a rendszerébe. Erre lehet példa a Wi-Fi- és Bluetooth-képes szuvidáló készülék, az Anova Precision Cooker.

Forrás: