Intelligens légtisztítóval rukkolt elő az Ikea

Kapcsolódó cikkek

Intelligens légtisztítóval rukkolt elő az Ikea

Intelligens légtisztítóval rukkolt elő az Ikea

kereskedelem

2 perc

Új termékkategóriát vezettek be az okosotthoni választékba.

A nagy teljesítményű megoldás, a termékdizájn és a technológia ötvözésével megszületett a svéd lakberendezési cég első kisméretű, intelligens légtisztító berendezése, a Starkvind, amely az Ikea Home smart választékát gazdagítja.

„Vállalatunk számára az okosotthon nem a futurisztikus kütyükről szól, hanem az emberek életének és otthonának komfortosabbá tételéről a hosszú évtizedekre visszanyúló lakberendezési tapasztalatunk, valamint a digitális megoldások és technológiák kihasználása által” – emelte ki az Ikea of Sweden terméktulajdonosa, Henrik Telander.

A Starkvind légtisztítót beltéri használatra tervezték, legjobb hatásfokkal a 20 négyzetmétert meg nem haladó helyiségekben működik. Önmagában is használható, de a Trådfri jeltovábbítóhoz kapcsolva az Ikea Home smart applikáción keresztül is irányítható és programozható.

A készülék ötféle sebességfokozattal és automatikus üzemmóddal rendelkezik. Automatikus módban a berendezés beépített levegőminőség-érzékelője segítségével választja meg a ventilátor sebességét a levegőben lévő PM2,5 szemcsék mennyiségétől függően. (A PM2,5 kicsi, belélegezhető részecskék, amelyek mérete 0,1–2,5 mikrométer.)

Az érzékelő jelet küld az alkalmazásnak, amelyben leolvasható a beltéri levegő aktuális minősége. A berendezés kétféle verzióban kapható októbertől: egy padlón szabadon álló, illetve egy dohányzóasztal formájában.
 
A Starkvind hármas szűrőrendszerrel rendelkezik. Az előszűrő eltávolítja a nagyobb részecskéket, például hajat és port. A részecskék eltávolítására szolgáló szűrő úgy került kialakításra, hogy a levegőben lévő kisebb részecskék (PM2,5) körülbelül 99,5%-át kiszűrje, de olyan részecskéket is megköt, mint a pollen.

A gázszűrő megtisztítja a levegőt a különféle gáz halmazállapotú szennyező anyagoktól, például a formaldehidtől és különféle illékony kémiai anyagoktól. Egyben csökkenti a nem kívánatos – például főzés vagy dohányzás közben keletkezett – szagokat is.

„A tiszta beltéri levegő fontos tényező az egészségünk szempontjából. Tudjuk, hogy nem egyetlen dolog oldhatja meg a beltéri légszennyezettség problémáját. Hosszú távon dolgozunk a pozitív változásért, hogy lehetővé tegyük az emberek számára, hogy tiszta levegőt lélegezhessenek be az otthonukban” – mondta Henrik Telander.