A koronavírus miatt lefújták a Las Vegas-i CES-t

Kapcsolódó cikkek

A koronavírus miatt lefújták a Las Vegas-i CES-t

A koronavírus miatt lefújták a Las Vegas-i CES-t

még több IoT

1 perc

2021-ben teljesen online rendezik meg a világ legnagyobb technológiai seregszemléjét, amire még sosem volt példa az expó több mint 50 éves történetében. Az első kiállítás 1967-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

Immár biztos, hogy fizikai formában nem lesz 2021-ben CES. A szervező Consumer Technology Association (CTA) amennyire a jelenlegi járványhelyzetben lehetséges még időben, több mint öt hónappal előbb tudatta döntését az érdeklődőkkel és a kiállítókkal.

A hagyományosan év eleji, Las Vegas-i szakkiállítást 2020-ban még meg tudták tartani, de a következő hónapokat, és ahogy most már látható, a következő év rendezvény- és konferencianaptárát is felülírja a koronavírus-járvány.  

Ha az elmúlt hónapokat nézzük, akkor az idei CES-t követő technológia rendezvények mindegyike a virtuális térbe költözött. Bár sokáig bizonytalan volt, de elmaradt tavasszal a barcelonai Mobile World Congress (MWC) is.

A CTA ugyanakkor közleményében kiemelte, hogy lesz CES 2021, csak másképp, ahogy eddig: az egész kiállítást online bonyolítják majd le, az elejétől a végéig – írta a hvg.hu.

A szövetség azért is közölte jó előre döntését, hogy elegendő időt biztosítson a kiállítóknak, hogy azok felkészülhessenek az előadásaikra. Kíváncsian várjuk, hogy a techóriások, startupok és fejlesztők milyen innovációkkal rukkolnak majd elő a digitális bemutatók közben, és hogyan bővítik a virtuális konferenciák és meetingek kereteit.

2022-re végképp nem lehet jósolni, de a szervezők is bíznak benne, hogy bár 2021 egy kivételes év lesz, de aztán visszatérhetnek a normál kerékvágásba. Ugyanakkor lehet, hogy lesznek olyan digitális újítások, amelyeket a későbbi technológiai csúcsrendezvényeken is megtartanak.