A koronavírus miatt lefújták az MWC-t

Kapcsolódó cikkek

A koronavírus miatt lefújták az MWC-t

A koronavírus miatt lefújták az MWC-t

még több IoT

1 perc

Az elmúlt napokban sorra jelentették be húzónévnek számító nagyvállalatok, hogy a járvány miatt biztonsági okokból nem vesznek részt a barcelonai Mobil Világkongresszuson.

Bár voltak bizonytalanságok, de végül a szervező GSMA úgy döntött, hogy 2020-ban elmarad a Mobile World Congress. Az MWC a világ egyik legnagyobb tech rendezvénye, és fókuszában a mobiltelefonok és a telekommunikáció áll.

Az esemény lefújása tulajdonképpen a héten már egyáltalán nem hatott meglepetésként. A Kínában kirobbant és a világ egyre több országában felbukkanó koronavírus jelentette kockázatokat ugyanis az idő előrehaladtával egyre több cég ítélte annyira magasnak, hogy inkább lemondták a szereplést – írta a Bitport.

A GSMA által kiadott sajtóközlemény szerint a koronavírus okozta kockázatok és járulékos problémák miatt ellehetetlenült a rendezés, de jövőre természetesen mindenkit várnak a szokásos helyen és időpontban. Az expót 2006 óta rendezik meg minden évben Barcelonában.

Újratervezés a globális mobilpiacon

Hagyományosan a legtöbb gyártó erre a rendezvényre időzíti az aktuális legnagyobb bejelentéseit. A most kialakult helyzetben a szektor szereplőinek saját hatáskörben kell eldönteniük, hogy miként írják át a jóval korábban lefektetett, gondosan mérlegelt menetrendeket.

Az elkövetkező hetek, hónapok így minden bizonnyal sok rögtönzéssel és nem kevés bizonytalansággal telnek a cégeknél. Az érdeklődőknek így érdemes arra készülniük, hogy az újdonságok minden bizonnyal időben és térben is sokkal elszórtabban érkeznek majd.