A Google nyelvén is beszélnek a GE háztartási gépei

Kapcsolódó cikkek

A Google nyelvén is beszélnek a GE háztartási gépei

A Google nyelvén is beszélnek a GE háztartási gépei

még több IoT

1 perc

Már nincs szükség közvetítőre a Google Assistant használatakor.

Az amerikai gyártó a jelenleg zajló berlini IFA kiállításon jelentette be, hogy eszközei immáron közvetlenül a Google hangvezérelt asszisztense által irányíthatóak, és már nincs szükség a Geneva Home Action funkcióra.

Üzengetések helyett

Ezentúl egyszerűbbé válik a virtuális asszisztensekkel a kommunikáció, és nem kell többé azt mondani például tortasütés előtt, hogy „Hé, Google, szólj a Geneva Home-nak, hogy melegítse elő a sütőt 180 fokra!”. Ehelyett elegendő lesz csak az, hogy „Google, melegítsd elő a sütőt 180 fokra!”. Az intelligens háztartási gépekben ugyanis már megtalálható a Google Assistant családhoz tartozó Google Home okoshangszóró is.

A fejlesztés érinti a General Electric valamennyi internetre csatlakoztatott eszközét, beleértve tűzhelyeket, mosógépeket és mosogatógépeket is. A zökkenőmentes integrálás érdekében a Google Home fiókot hozzárendelik a U+ Connecthez. Ez a GE eszközeinek azon platformja, amely összekapcsolja a készülékeket az internetes szolgáltatásokkal.

A gyártó célja, hogy a háztartási nagygépek is működhessenek hangutasítással. A cég berendezései egyébként megtalálják a hangot Alexával is, az Amazon virtuális asszisztensével. A kommunikációhoz ugyanakkor még szükség van az Amazon Skillen keresztül elérhető Genevára, mint közvetítőre.

Mivel most már mindkét népszerű hangvezérelt digitális asszisztenssel együttműködnek, így nincs akadálya annak, hogy mindkét tábor követői számára ugyanazt a felhasználói élményt nyújtsák.

Forrás: