Nem szeret főzni? Segít az okostűzhely!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeret főzni? Segít az okostűzhely!

Nem szeret főzni? Segít az okostűzhely!

még több IoT

4 perc

Sokaknak vannak kellemetlen élményei a főzéssel kapcsolatban, elég csak az odaégett ételekre, netán a tönkrement edényekre gondolni. Az intelligens főzőlapnak köszönhetően azonban mindez megváltozhat.

A Buzzfeed már jó pár éve belépett a főzőműsorok világába a Tasty nevű Facebook-oldalukkal, most pedig egy új készülék segítségével buzdítják nézőiket főzésre. A Bluetooth-on keresztül kommunikáló indukciós főzőlap közvetlenül kapcsolódik a felhasználó iPhone-jához, pontosabban az arra letölthető azonos nevű alkalmazásához. Az applikációban mintegy 1700 receptvideó érhető el, ráadásul az alkalmazás összekapcsolható magával a főzőlappal, így valóban gyakorlati hasznát lehet venni a konyhai munka során.

Biztonság a könyhában: távirányítható tűzhelyek

A GE-vel közösen kidolgozott, számos szenzort magába foglaló Tasty One Top különlegessége, hogy nemcsak a ráhelyezett serpenyő vagy edény hőmérsékletét képes figyelemmel kísérni, hanem az abban éppen készülő ételét is, így biztosítva a „tökéletes végeredményt”.

Ha például valaki palacsintát szeretne készíteni, csupán annyi a dolga, hogy kiválasztja az applikációban a megfelelő receptet, majd szinkronizálja a telefont a főzőlappal, ezzel pedig automatikusan optimalizálja az azon található serpenyő hőmérsékletét és teljesítményét, így pontosan nyomon követheti a kapcsolódó utasításokat. Sőt, az eszköz még arra is figyelmeztet, mikor érkezett el a palacsinta megfordításának az ideje.

A főzőlap természetesen önmagában, a kapcsolódó applikáció nélkül is használható a gombok és a hőmérséklet-szabályozó segítségével, teljesen ugyanúgy működik, mint a hagyományos megoldások.

Forrás: Today.com