Repülő autót mutat be a Hyundai a CES-en

Kapcsolódó cikkek

Repülő autót mutat be a Hyundai a CES-en

Repülő autót mutat be a Hyundai a CES-en

logisztika

1 perc

A január 7-én startoló, Las Vegas-i CES szakkiállításon újdonságokból és hivatalos bejelentésekből a korábbi években sem volt hiány. Várhatóan ez a tendencia folytatódik 2020-ban is.

Nagyon úgy tűnik, hogy a dél-koreai autógyártó szeretne egyfajta „magasabb szintre” lépni. A vállalat például szívesen megreformálná a városi közlekedést. Ennek jegyében dollármilliárdokat fektetnek be a kapcsolódó fejlesztésekbe.

A koncepció részeként alkották meg az úgynevezett PAV (Personal Air Vehicle) személyi légi járművüket is, amelyet a világkiállításon fognak bemutatni. A „repülő autónak” is nevezett közlekedési eszköz lényege, hogy az utasok a kapcsolódó applikáción keresztül irányíthatják azt. Így az emberek dolga kis túlzással csak annyi, hogy beszálljanak a járműbe, és az már el is repíti őket a városon belüli célállomáshoz. Így könnyedén elkerülhetők a „hagyományos” forgalmi torlódások, és kevesebb lehetne a közúti baleset. 

Ugyanakkor a gyakorlati megvalósítás útjában még számos akadály áll. Valószínűleg egy olyan település sincs jelenleg a világon, amely készen állna az ilyen típusú, alsóbb légrétegekben „cirkáló” repülők fogadására.

A Hyundai egyébként nemcsak a repülő autó koncepcióját prezentálja majd a CES-en, hanem az általuk javasolt ökoszisztémát is. Ennek része az úgynevezett „Hub” is. A vállalat elképzelése szerint egy, az egész várost átfogó struktúra kerül majd kialakításra, amely egyfajta közösségi térként is funkcionál. Mindez leginkább valamiféle futurisztikus, belvárosi repülőtérhez hasonlítható.

A vállalat továbbá bemutatja majd az általa „meghatározott célra készült járműnek” nevezett fejlesztését is, ami különféle önvezető funkciókat és számos testreszabási lehetőséget foglal magában.

Forrás: