Okostechnológia és digitalizáció az ellátási láncban

Kapcsolódó cikkek

Okostechnológia és digitalizáció az ellátási láncban

Okostechnológia és digitalizáció az ellátási láncban

logisztika

2 perc

A DHL Supply Chain 2025-ig szóló stratégiáját a vállalat vezérigazgatója a cég innovációs bázisán, a holland Beringe-ben épült technológiai központban mutatta be.

A szerződéses logisztikai szolgáltató már üzemelteti okosraktárát (Smart Warehouse), melyben automatizált és digitalizált logisztikai megoldásokkal szolgálják ki ügyfeleiket Európában.

Az új stratégia négy területre fókuszál. A munkavállalók és a toborzás terén a DHL arra összpontosít, hogy miként lehet legyőzni a munkaerőhiányt és új tehetségeket toborozni, miközben felkészítik, továbbképzik a meglévő munkavállalókat a digitalizációs változásokra.

Ezek mellett a folyamatok standardizálása és fejlesztése is kiemelkedő fontosságú, melynek célja a jövedelmezőbb növekedés. Az ügyfélélmény – különösen digitális téren – minden eddiginél fontosabbá válik. Ami pedig összeköti ezeket az elemeket, az az innováció és a digitalizáció.

„A DHL Supply Chain úttörő szerepet tölt be a digitalizáció és innováció területén. A piaccal együtt folyamatosan növekszünk, az ügyfélközpontú megközelítésünk pedig lehetővé teszi számunkra, hogy az innovatív ötleteket mérhető és kereskedelmi szempontból kivitelezhető termékekké alakítsuk át, amelyeket bevezethetünk a régiókban. A beringe-i központban található okosraktár kiváló példája annak, hogy miként dolgozhatunk ki intelligens megoldásokat, melyek azonnali értéket teremtenek ügyfeleink és alkalmazottaink számára” – összegezte Oscar de Bok vezérigazgató.

„Vállalkozásunk folyamatosan növekszik Magyarországon. A közelmúltban a DHL Supply Chain közép- és kelet-európai divíziója átlépte a 10 ezer fős alkalmazotti létszámot, ami fontos mérföldkő a cég fejlődésében. Az innovációk, a digitalizáció és az automatizációk lehetővé teszik az új tehetségek toborzását a logisztikai iparágból” – emelte ki Nico Schuetz, a magyarországi DHL Supply Chain ügyvezető igazgatója.

A beringe-i bázis 128 ezer négyzetméteres raktárkapacitással bír, a naponta 200-250 bejövő és kimenő teherautót 100 rámpán szolgálják ki. Ez a központ globális méretű, vezető technológiai vállalatokat szolgál ki páneurópai disztribúciós csomópontként, illetve a helyi csapat a DHL ügyfelek globális ellátási láncát is összehangolja.

A TAPA (Transported Asset Protection Association) által tanúsított létesítmény számos innovatív és speciális eszközzel dolgozik, ideértve a feldolgozó és válogató gépeket, a kiterjesztett valóság technológiáját, a robotkarokat, a beltéri robotizált szállítást és a legújabb generációs, mobil szkennelő eszközöket.