Drónok és okosraktárak: dübörögnek a fejlesztések

Kapcsolódó cikkek

Drónok és okosraktárak: dübörögnek a fejlesztések

Drónok és okosraktárak: dübörögnek a fejlesztések

IoT Podcast

1 perc

Egyre több drónt látunk, és már nem kell sokat várni arra sem, hogy embereket szállítsanak. De vajon hol lesz a legkomolyabb dróntaxi központ?

A teljes adást itt hallgathatja meg:

Most sokan azt mondanák, hogy Egyesült Államok vagy Szingapúr a válasz. Pedig Brazília könnyen befuthat első helyre. Zsótér Márton, a KPMG e-mobilitás szakértője ezt meg is indokolta a Trend FM műsorában.

A tanácsadó cég elemzői szerint a kérdés ma már nem az, hogy elég fejlett-e a technológiánk a légiközlekedés forradalmasításához, hanem az, hogy a piaci szereplők mikor és milyen üzleti modellekkel szállnak be a versenybe.

A műsor második része az ellátási lánc és a logisztika területére fókuszált. Az innováció és digitalizáció jegyében hirdette meg 2025-ig szóló stratégiáját a DHL Supply Chain.

A társaság aktívan részt vesz a logisztikai ipar megújításában. Okosraktáraikban szállító- és csomagolórobotok, automatizált robotkarok, intelligens szemüvegek és okosórák is segítik a munkát.

Az IoT Zóna.hu szerkesztője nemrég a cég németországi innovációs központjában járt, de megnézte a legújabb fejlesztéseket a hollandiai Beringe-ben kiépített okosraktárban is. Sipos Anikó a helyszínen beszélgetett Markus Voss-szal, aki a vállalat informatikai és operációs igazgatója.