Az IoT jelenti az üzleti siker kulcsát

Kapcsolódó cikkek

Az IoT jelenti az üzleti siker kulcsát

Az IoT jelenti az üzleti siker kulcsát

kereskedelem

1 perc

A Microsoft által készített IoT Signals felmérésben 168 döntéshozót kérdeztek meg a Dolgok Internetének kereskedelmi környezetben történő alkalmazásáról.

A cél az Internet of Things ökoszisztéma jelenlegi helyzetének jobb áttekinthetősége, a kapcsolódó irányvonalak, kihívások és tendenciák meghatározása.

– A vállalati döntéshozók 44%-a a mesterséges intelligenciában (artifical intelligence, AI) látja a kereskedelmi IoT-megoldások egyik alapkövét.

– A megkérdezettek 87%-a kritikus tényezőnek tartja a Dolgok Internetét az üzleti siker szempontjából.

– 69% a hatékonyságot, 64% a költségmegtakarítást, 62% a megnövekedett versenyelőnyt, 56% pedig az új bevételi forrásokat említette az okostechnológia legfőbb előnyei között.

Az Egyesült Államokban az intelligens megoldásokat gyakran használják biztonsági és üzletek elemzéséhez kapcsolódó célokra (65-65%-os arányban), míg Európában az üzletelemzés (49%) és az ellátási lánc, illetve üzlet optimalizálása (43%) a jellemzőbb.

Sam George, a Microsoft Azure IoT elnöke kiemelte: elkötelezettek a kereskedelmi vállalatok IoT-elképzeléseinek gyakorlati megvalósításában. 2022-ig mintegy 5 milliárd dollárt terveznek befektetni a Dolgok Internete és az intelligens pereminformatika (edge computing) területén, több mint 10.000 partner bevonásával.

A Microsoft továbbá bejelentette hatodik IoT Central kiskereskedelmi alkalmazását is. Az applikációban a többi között különféle dashboard felületek, eszközsablonok és valós idejű adatokat előállító, szimulált eszközök találhatók. De úgynevezett plug and play megoldásokhoz és biztonsági funkciókhoz is hozzá lehet férni, így biztosítva az ügyfeleknek a megfelelő védelmet.

Adam Lanteigne, a cég senior termék marketing menedzsere kiemelte, hogy a konnektivitás és az automatizáció révén hogyan csökkenthető a ráfordított idő, a felesleges gépleállások is kiküszöbölhetők, és növelhető a biztonság és a hatékonyság.

Forrás: