Versenyelőnyt jelenthet az AIoT

Versenyelőnyt jelenthet az AIoT

Versenyelőnyt jelent a mesterséges intelligenciával felturbózott IoT

még több IoT

1 perc

Az amerikai SAS elemzőcég legutóbbi tanulmánya szerint a szervezetek IoT-kezdeményezéseinek értékteremtő képességét meghatározó legfontosabb faktor a mesterséges intelligencia (AI) nagyarányú használata.

Az “AIoT – How IoT Leaders Are Breaking Away” (AIoT – Hogyan törnek az élre az IoT piacvezetők) című kutatás adatai 450, az IoT-t és az AI-t használó cég vezetőjének megkérdezésén alapulnak.

A gépi intelligenciára is nagymértékben támaszkodó válaszadók 90 százaléka kimagasló eredménykilátásokról számolt be. Ráadásul úgy tűnik, az ilyen szervezetek kompetitívebbek, mint a kizárólag az Internet of Things-ben bízók.

Az elemzésből az is kiderült, hogy a magas pozícióban lévő vezetők 74 százalékát bevonják az okostechnológiára támaszkodó projektekkel kapcsolatos döntésekbe. A válaszolók 92 százaléka szerint az AIoT (Artificial Intelligence of Things) magasabb hozzáadott értéket képvisel, mint amire számítottak.

A tervezés során még kevéssé használják

A képviselt cégek 68 százaléka használ a működéssel kapcsolatos döntések meghozatalához olyan táblázatokat és AI-mentes technológiát, melyhez az adatok különböző okoseszközökből származnak. A tervezési folyamatok során mindössze 12 százalék támaszkodik az ilyen adatokra, amikor viszont a folyamatba az IoT-információk mellé a mesterséges intelligenciát is bevonják, ez a szám 31 százalékkal megnő.

Az IoT Tech News cikke a Gartner előrejelzését is idézi: eszerint az idei év végére 4,8 milliárd, míg 2020 végéig 5,8 milliárd vállalati és autóipari IoT-végponttal számol. Az előző 12 hónaphoz viszonyított növekedés szerintük idén 21,5, jövőre pedig 21 százalékos lehet. 

Forrás: