A koronavírus az Amazont is újratervezésre kényszeríti

Kapcsolódó cikkek

A koronavírus az Amazont is újratervezésre kényszeríti

A koronavírus az Amazont is újratervezésre kényszeríti

kereskedelem

1 perc

Az online vásárlások növekvő számának kielégítésére százezer új, a raktárban és a kiszállításban dolgozó alkalmazottat készül felvenni az Amazon. Áprilisban a cég jelenlegi, hasonló pozícióban dolgozó amerikai munkatársai is két dollárral magasabb órabérért dolgozhatnak.

A világjárvány terjedésével egyre több amerikai marad otthon, akik az élelmiszereket és a háztartási cikkeket is az Amazonhoz hasonló e-kereskedelmi boltokból szerzik be. Március közepén az óriásvállalat már a kiemelt ügyfeleknek járó Prime-szállítások csúszására és egyes árucikkekből várható hiányra figyelmeztette vevőit. Majd azt is közölték, hogy átmenetileg csak meghatározott termékcsoportokba tartozó árukat fognak raktározni. Idesorolhatók a többi között az élelmiszerek, az egészségügyi és háztartási termékek, és meghatározott ipari eszközök.

Ahogy a közösségek tagjai – különösen az idősek és a valamilyen alapbetegséggel élők – egyre inkább elszigetelődnek, különösen fontossá válik bizonyos termékek házhoz szállítása. „Jelentősen nő az igény a kiszállításra, amire az évnek ebben a szakában nem számítottunk” – tette hozzá blogposztjában Dave Clark, az Amazon nemzetközi működésért felelős alelnöke.

A betegszám növekedésével világszerte egyre több korlátozást vezetnek be. A különböző szervezetek, mint például a WHO vagy az amerikai járványügyi hivatal (CDC), otthon maradásra szólították fel a lakosságot, és azt kérték, kerüljék a nagyobb csoportosulásokat, ezzel is védve magukat a fertőzéstől.

Néhány állam – például New York és Ohio – már bezárták az olyan nagy forgalmú üzleteket, mint a bárok, éttermek és a mozik, ezzel is csökkentve a veszélyt. Ezáltal az ott dolgozók ezrei maradhatnak munka és fizetés nélkül a következő hetekben. Az internetes kereskedővállalat most rájuk épít. Ahogy közleményükben megfogalmazták, a helyzet normalizálódásáig számítanak rájuk a csapatban.

Forrás: