Elstartolt a Microsoft HoloLens 2 értékesítése

Kapcsolódó cikkek

Elstartolt a Microsoft HoloLens 2 értékesítése

Elstartolt a Microsoft HoloLens 2 értékesítése

gyártás

2 perc

Az új szemüveget év elején mutatták be, mostantól pedig már meg is rendelhető.

A mixed reality (kevert/vegyes valóság) technológiájú szemüveg ára 3.500 dollár. A terméket egyelőre még csak az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban, Írországban, Új-Zélandon, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban lehet előrendelni. Az először 2016-ban bemutatott készülék új változata továbbfejlesztett gesztusvezérlést és nagyobb látómezőt kapott.

A fejlesztők a megújításkor az ergonómiát is szem előtt tartották. Az új darab ugyanis elődjénél jóval kényelmesebb viseletet nyújt, és kevésbé nehéz vele megtalálni a megfelelő látószöget.

A látómező pedig jelentősen megnőtt: 34-ről 52 fokra (átlósan). Ez pedig a teljes területet több mint a kétszeresére növeli, ahogyan arra a Microsoft külön felhívta a figyelmet.

A „teljes értékű” gesztuskövetés is újdonságnak számít, mivel a korábbi HoloLens csak az „air tap” funkciót tudhatta a magáénak. Az újítás vonzó lehet azon cégek számára, amelyek esetleg „átállnának” az új termékre, mivel további alkalmazási lehetőségeket nyithat meg előttük.

Célkeresztben a cégek

A vegyes valóság szemüveg célcsoportját tehát továbbra is a vállalkozások, nem pedig a fogyasztók jelentik. Habár a Microsoft társított ugyan néhány játékot és művészeti alkalmazást még az első HoloLenshez, de a HoloLens 2 kizárólag üzleti ügyfelek számára készült.

Ezen belül is főleg olyan felhasználóknak ajánlott, akik a gyártásban dolgoznak vagy javítási munkákat végeznek, ahol a kihangosító nélküli head-up display (kijelző) hasznosnak bizonyulna. Havi díj ellenében pedig a Microsoft Remote Assist szoftver is elérhető, amelyet élő, hands-free (szabad kezet biztosító) hibaelhárításhoz terveztek.

A „nagyközönség” különféle termékbemutatókon találkozhat a HoloLens 2-vel. A szemüveg katonai verzióján pedig az – egyébként vitatott – Integrated Visual Augmentation System részeként dolgoznak.

Greg Sullivan, a Microsoft kommunikációs igazgatója elmondta, az eredeti HoloLens továbbra is elérhető lesz. Ugyanakkor véleménye szerint egyes szakemberek már elkezdhetik olyan alkalmazások kifejlesztését, amelyekhez nélkülözhetetlen lesz a második generációs szemüveg gesztusvezérlése.

Az új megrendelők egy része pedig várhatóan a korábbi, mára „elavultnak” számító eszközparkját szeretné majd frissíteni. Sullivan tájékoztatása szerint már a magukénak tudhatnak egy viszonylag szűknek mondható vevőkört.

Forrás: