Így lehet biztonságosabb a koronavírus-teszt

Kapcsolódó cikkek

Így lehet biztonságosabb a koronavírus-teszt

Így lehet biztonságosabb a koronavírus-teszt

egészség

1 perc

A London közelében található, chessington-i autós tesztállomás adta az ötletet a PSI Technologie cégnek, hogy miként lehetne robotokkal is támogatni a koronavírus biztonságos mintavételét.

A gépesített megoldás már 90%-ban elkészült. A robotokkal való automatizálás csökkenti a fertőzés kockázatát, valamint folyamatosan – emberi közreműködés nélkül – képes működni.

A HANWHA együttműködő robotokat úgy tervezték, hogy az emberek közvetlen közelében, biztonságosan dolgozzanak, így fel sem merül a sérülés kockázata. Az egészségügyi dolgozókkal való közvetlen kommunikáció a robotkar végére rögzített, élő videós közvetítésen keresztül történik.

Miután a szerkezet a speciálisan felszerelt OnRobot gripper segítségével begyűjti a gyorsteszthez szükséges mintát, nagy intenzitású ultraibolya sugarakkal tisztítja le magát, hogy elpusztuljanak az esetleges kórokozók. Ezután egy fertőtlenítő spray is lekezeli a robotot.

A gép a nap 24 órájában képes a működésre. A PSI Technologies úgy tervezte meg a tesztállomásokat, hogy a mobil konténereket gyorsan és hatékonyan bárhol fel lehessen állítani. A fejlesztési koncepcióról a videó itt nézhető meg.