Hangerősítéssel dobná fel a Razer az új okosmaszkját

Kapcsolódó cikkek

Hangerősítéssel dobná fel a Razer az új okosmaszkját

Hangerősítéssel dobná fel a Razer az új okosmaszkját

egészség

1 perc

A cég 2021-es CES-en bemutatott koncepciómodelljén már szerepelt az a funkció, amely a megvalósult termékből végül kimaradt. A Zephyr tavaly októberben került piacra, csaknem 100 dolláros áron. A fogyasztói elektronika idei csúcsrendezvényén beharangozott következő generációs termékből viszont állítólag nem fog hiányozni a hangerősítés sem.

A Zephyr Pro hasonlít majd elődjére, súlya is nagyjából ugyanannyi, 206 gramm körül marad. Ugyanúgy helyet kapnak benne a cserélhető N95 filterrel felszerelt ventilátorok, valamint a páragátló réteggel kezelt átlátszó műanyag felület. Ez a „plexi” a belső RGB-világítással együtt a beszédértést segítve folyamatosan láthatóvá teszi viselője szájmozgását. A ventilátorok sebessége és a fények akár telefonos applikáción keresztül, akár fizikai gombokkal szabályozhatók.

A különbséget a két extra hangnyílás jelenti, amelyek a maszk alján elhelyezett harmadik, szintén háromnaponta cserélendő filter mellett kaptak helyet. A cég azt ígéri, hogy az egyébként kikapcsolható új funkció a beszédhangot egyméteres távolságon belül akár 60 decibellel is felerősítheti.

Az elemek a tervek szerint még a ventilátorok működése mellett is kibírnak 5-6 órát, a hangerősítést azonban, ha viselője éppen nem beszél, érdemes kikapcsolni, tanácsolja a Razer.

A Zephyr Pro megvalósulásának egyelőre nincs céldátuma, áráról annyit tudni, hogy 150 dollár körül lesz. A kezdőcsomagért, amely 99 napra való cserefiltert is tartalmaz, 200 dollárt kérnek majd.

Forrás: