Életet mentett az Apple Watch

Kapcsolódó cikkek

Életet mentett az Apple Watch

Életet mentett az Apple Watch

egészség

1 perc

A különböző, sokszor feleslegesnek titulált kiegészítőknek azért mégis akad haszna, nem is kevés.

Deanna Recktenwald igazi sportos tinédzser, aki röplabdázik, tagja az iskolája szurkolói csapatának, ráadásul 5 éves kora óta gimnasztikázik. Éppen ezért lepődött meg, amikor az Apple Watch órája azt jelezte, hogy a pulzusa érthetetlenül ingadozik 60 és 140 között, majd teljesen váratlanul felugrik 190-re – számolt be róla a 24.hu Tech rovata.

A 190-es értéknél az óra már figyelmeztette a tulajdonosát, hogy orvosi segítségre lehet szüksége. Deanna édesanyja ápolónő, aki a biztonság kedvéért maga is ellenőrizte a lánya pulzusát, mire kiderült, hogy a megfelelő szenzorokkal felszerelt eszköz egyáltalán nem téved.

Ezt követően azonnal elindultak egy floridai sürgősségi központba, ahonnan a tampai kórházba utalták a lányt. A vizsgálatok alapján kiderült, hogy Deanna nem szívproblémákkal küzd, hanem a veséje kezdte el felmondani a szolgálatot. Az elvégzett biopsziát követően ugyanis világossá vált, hogy a lány Alport-szindrómában szenved, ami egy genetikailag öröklődő betegség, és a többi között gyenge veseműködést okoz.

A család levélben mondott köszönetet az Apple-nek, amire maga a vállalat ügyvezetője, Tim Cook reagált, majd a Twitteren is megosztotta Deanna történetét.