Íme, egy újabb okoscsengő a smart home piacon

Kapcsolódó cikkek

Íme, egy újabb okoscsengő a smart home piacon

Íme, egy újabb okoscsengő a smart home piacon

biztonság

1 perc

A múlt héten tartott CES világkiállításon mutatkozott be a LifeShield videós okoscsengő is.

A várhatóan a 2019 második negyedévében érkező készülék ára egyelőre nem ismert, így a Ring és a Nest termékeivel ilyen szempontból még nem lehet összehasonlítani. A Google Assistant-integrációval bíró, WiFi-kompatibilis termék 1080p-s éjjellátó kamerával van felszerelve, és a kétirányú kommunikációt is lehetővé teszi.

A csengő vezetékkel és akkumulátorral is működtethető. A gyártó szerint a LifeShield meg tudja egymástól különböztetni az embereket és az egyéb „objektumokat”, csökkentve ezzel a téves riasztások számát. Az eszköz pontos arcfelismerésre ugyanakkor nem képes.

A mozgás észlelésekor rögzített videofelvételeket felhőszolgáltatáson keresztül tárolják. A felvételeket 30 napra visszamenőleg havi 5 dollárért, 60 napra visszamenőleg pedig havi 10 dollárért lehet visszanézni. Az élőképek ingyenesen követhetők. Kérdés, hogy a fenti díjak mennyire befolyásolják majd a termék eladhatóságát. Mivel az ilyen típusú készülékek eleve nem olcsók, így a Cnet szerint a felhasználók vélhetően nem szívesen fizetnek még havidíjat is a korábban rögzített felvételek megtekintéséért.

Vonzó lehet a Google Assistant-kapcsolat

A virtuális asszisztenssel való együttműködésnek köszönhetően az okoscsengő szóban is könnyedén vezérelhető okoshangszórón vagy egyéb Google Assistant-tel integrált eszközön keresztül.

A LifeShield S30 hálózati csatlakozási pontja (hub) a közelmúltban kapta meg a vonatkozó tanúsítványt, melynek révén képes együttműködni minden Z-Wave kompatibilis okoslámpával, zárral, termosztáttal és garázsnyitóval. Ennek köszönhetően a felhasználó már többféle eszközt is irányíthat hangutasítással.

A rendszer az IFTTT ingyenes online automatizálási szolgáltatással is együttműködik. Ez pedig még több lehetőséget biztosít a „harmadik féltől” származó eszközökkel és szolgáltatásokkal történő szinkronizációra, amelyekkel a LifeShield alapesetben nem működne.

Forrás: