Vigyázat, tűzveszélyesek lehetnek a Ring okoscsengői

Kapcsolódó cikkek

Vigyázat, tűzveszélyesek lehetnek a Ring okoscsengői

Vigyázat, tűzveszélyesek lehetnek a Ring okoscsengői

biztonság

1 perc

Az Amazon tulajdonában álló vállalat terméke adatvédelmi szempontból eddig is komoly ellenőrzés alatt állt. Most azonban teljesen más kockázat került előtérbe.

Az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága (CPSC) ugyanis visszahívta az intelligens kapucsengő második generációs verzióját. A döntés az USA-ban 350.000, Kanadában pedig 8.700 terméket érint tűz- és égésveszély miatt. A készülékeket az Amazon weboldalain keresztül és a kiskereskedelmi egységekben értékesítették.

A visszahívás oka a fogyasztóktól érkezett 23 tűzesetre és 8 enyhébb égési sérülésre vonatkozó bejelentés. A CPSC szerint a csavarokkal van a baj, amelyek így gondot okozhatnak a helytelen felszerelés során. A Ring viszont azt állítja, nem lehet gond, ameddig a felhasználók a csomagban található csavarkészletet megfelelően használják. Másfelől azt elismerik, hogy a hibás rögzítés közvetlen módon károsíthatja a csengő akkumulátorát.

A hibát az okozta, hogy többen a burkolat rögzítésénél a biztonsági csavarok helyette a dobozban található jóval hosszabb facsavarokat használták. Ezek behajtásakor megsérülhet az eszköz aksija és túlmeleghet, ami veszélyeztetheti a felhasználók testi épségét és anyagi károkat is okozhat.

A vállalatnál hangsúlyozták, hogy számukra elsődleges a felhasználók biztonsága, és természetesen együttműködnek a CPSC-vel. Továbbá felvették a kapcsolatot az érintett vásárlókkal, akik a másodikgenerációs okoscsengőt vették meg. Egyeztetnek velük, hogy megkapták-e a frissített felhasználói utasítást, és a felszerelésnél megfelelően követték-e az utasításokat.

A Ring 2018-as felvásárlása után mind a magánélet, mind a biztonság kérdése vita tárgyát képezte. Szeptemberben a vállalat azt ígérte, hogy végpontok közötti (end-to-end) titkosítás révén biztosítja az okoscsengő által készített videók védelmét.

Forrás: