WalaBeer: magyar ötlet a sört hozó robottank

WalaBeer: magyar ötlet a sört hozó robottank

WalaBeer: magyar ötlet a sört hozó robottank

szórakozás

2 perc

A Simon Balázs által fejlesztett, Alexa-kompatibilis jármű követi tulajdonosát a lakásban, és hangutasításra még sörrel is megkínálja.

A mintegy 30 centis WalaBeer házitank hangvezérléssel vagy távirányítással működik, és a Walabot speciális 3D-szenzorainak köszönhetően akár a falakon is átlát – magyarázta a szoftverfejlesztő, aki a járművet a Walabot innovációs versenyre készítette.

A készülék mini radarként rádióhullámokat bocsát ki, ezek visszaverődéséből számítja ki tulajdonosa helyzetét, aki akármerre mozdul, a tank nagyjából 80 centire követi. Hangutasításra a tank felkapcsolja a lámpáit, majd újabb parancsra felnyílik a teteje, és kiemelkedik belőle egy üveg sör.

A szerkezet elektronikájának alapjai az Arduino MKR1000 és a Raspberry Pi 3 Model B. Az Arduino lép kapcsolatba a vázzal, míg a Raspberry a Walabot-tól érkező adatokat dolgozza fel, kezeli az Amazon Echo utasításait és irányítja az Arduinót a követő üzemmódban. Maga a tank egy kínai webshopból rendelt játék, amelyet Balázs fával és műanyaggal megerősített, és rászerelt egy Erector Set részekből és egy szervomotorból készített daruszerű „söremelőt”.

Ha valakit érdekel, a sörtank otthon is megépíthető a projektnek helyt adó hackster.io oldalán megtalálható részletes leírás alapján. Ráadásul az sem kizárt, hogy a magyar fejlesztő – a nagy érdeklődésre való tekintettel – egy Kickstarter-kampány keretben elindítsa a WalaBeer-t a forgalmazás felé vezető úton.

Forrás:

Szerző: *