Robotok is színesítik a riói karnevál forgatagát

Kapcsolódó cikkek

Robotok is színesítik a riói karnevál forgatagát

Robotok is színesítik a riói karnevál forgatagát

szórakozás

1 perc

A Rosas de Ouro csapatának dobosait robotok kísérik a fesztiválok fesztiválján.

A szambaiskola nemcsak színes díszletekkel és ragyogó kosztümökkel készült a parádéra, melynek idei témája a modern idők, hanem egyetemekkel együttműködve a legújabb technológiákat is bevonja fellépésébe.

A Carnival 4.0 nevű projekt keretében robotok fognak dobverőket osztogatni a dobosoknak, akik a túláradó lelkesedésükben gyakran törik el az eszközt fellépés közben.

A virtuális valóság (VR) segítségével pedig azok is a verseny részeseinek érezhetik magukat, akik nem tudnak részt venni a karneválon. A népszerű közösségi oldalakon a rajongók virtuálisan felölthetik a szambaiskola kosztümjeit.

„Rájöttünk, hogy nem elég beszélni a technológiáról, el is kell azt hoznunk a parádéra” – mondta Elcio Brito, a Carnival 4.0 koordinátora.

A projektben részt vett a Sao Paoló-i Egyetem, az FEI Egyetemi Központ és a Maua Műszaki Intézet, valamint különböző iparági partnerek, akik a hardvereket és szoftvereket biztosították a projekthez.

A Rosas de Ouro már hét alkalommal nyerte meg a szambaiskolák riói versenyét – írta az MTI összefoglalója alapján a Trend FM hírportál.