Visszatér a Moto 360 okosóra

Visszatér a Moto 360 okosóra

Visszatér a Moto 360 okosóra

szórakozás

1 perc

De már nem a Motorola gyártásában történik az újrakezdés.

A 2015-ben piacra dobott, első verziós Moto 360 az egyik legattraktívabb intelligens órának számított. Az első Android Wear operációs rendszerű eszközként jó benyomást tett a letisztult dizájnt előnyben részesítő felhasználókra – annak ellenére, hogy bevezetésekor akadtak kisebb-nagyobb zökkenők. Az óra azonban hasonlóan más tech újdonságokhoz, egy idő után elvesztette varázsát. Most azonban újabb esélye lehet a korábbi siker megismétlésére. A Moto 360 harmadik generációs verziója ugyanis a mai elvárásoknak megfelelő, teljes ráncfelvarráson esett át.

A Qualcomm Snapdragon Wear 3100 platform, a 8 gigabájtos tárhely, az 1 gigabájtos RAM, a folyamatosan látható képernyő és a gyors, csupán 1 órát igénybe vevő feltöltés mind-mind hozzájárul ehhez. Az akkumulátor egyetlen feltöltéssel akár egy teljes napig is bírja, de aksikímélő üzemmód is elérhető, mellyel a készülék akár három napig is képes folyamatosan megjeleníteni az időt.

Ami „csavart” visz a történetbe, az az, hogy más termékekkel – például a Nokia-HMD-vel vagy a BlackBerry TLC-vel – ellentétben itt nem az eredeti gyártó áll az újrakezdés mögött. A Moto 360 ugyanis eredetileg Motorola okoskészülék volt, a továbbfejlesztett verzió viszont már az eBuyNow nevű vállalathoz köthető. A társaság ugyan megkapta a licenszet, valamint a szükséges engedélyeket és együttműködést a Motorolától, de még mindig viszonylag ismeretlen cégnek számít.

A honlapjukon olvasható információk alapján viszont korántsem startupról van szó, mivel az eBuyNow mintegy 15 éves tapasztalattal rendelkezik a csatlakoztatott órák terén. Kérdés, ez mire lesz elég, különös tekintettel az okosóra-piac telítettségére.

A Moto 360 idén decembertől lesz elérhető előre meghatározott nagykereskedőkön keresztül. Az ára 350 dollár lesz. Az előrendeléseket novembertől lehet leadni az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban a moto360.com weboldalon.

Forrás: