Új alvásérzékelő a Nokiától

Kapcsolódó cikkek

Új alvásérzékelő a Nokiától

Új alvásérzékelő a Nokiától

egészség

2 perc

Az ágymatrac alá helyezhető szenzorrendszer a WiFi-n keresztül számos más eszköznek is továbbíthatja az alvás közben mért adatokat. A mérések és elemzések célja, hogy minél pihentetőbb legyen az alvás.

A Nokia is a CES (Consumer Electronics Show) technológiai csúcsrendezvény idejére időzítette új termékeinek a bemutatóját. A legnagyobb dobásuk az új alvásérzékelő, a Nokia Sleep, amely amellett, hogy követi a tulajdonosa alvásritmusát, az IFTTT okoseszköz-platformra csatlakozva más eszközöket is vezérelhet, megkönnyítve a reggeli ébredést.

Nyugodtabb alvás az Apple jóvoltából

A készülék a gyártó új egészségügyi részlegének fejlesztése, A Nokia Health a Withings felvásárlásával jött létre. A cég korábbi alvásérzékelőjéhez (a Withings Aurához) képest az új megoldás valamivel egyszerűbb és olcsóbb is. A várhatóan 2018 elején érkező terméket nagyjából 100 dollárért lehet majd megvásárolni. 

A Nokia Sleep Bluetooth helyett Wi-Fi alapon működik majd, és a matrac alá helyezve az alvási ciklust monitorozza majd, megkülönbözteti a felületes alvást a mély alvástól, és érzékeli a gyors szemmozgást vagy akár a horkolást is. 

Az igazi újdonság az, hogy az eszköz az IFTTT-vel (If This Then That), a készülékeket és applikációkat összekapcsoló webes felülettel is működik. Így az alvásérzékelő más olyan eszközökkel is kommunikálhat, amelyek hatással vannak a reggeli ébredésre. Így például a rendszer a felkelést követően azonnal „elintézheti”, hogy az IFTTT felkapcsolja a lámpákat, megemelje a szobahőmérsékletet vagy felhúzza a redőnyt, sőt akár a kávéfőzőt is elindíthatja. 

Emellett a finn gyártó új (egyelőre még csak béta verzióba lépő) frissítést is kiad a Nokia Heath Mate applikációjához, amely most már az Alexa virtuális asszisztenssel is együttműködik. Ez azt jelenti, hogy az Amazon Echo okoshangszóró már a felhasználó alvási szokásairól is képes lesz válaszokat adni.

Forrás: TechCrunch