Frissítette okosóráit a Garmin

Frissítette okosóráit a Garmin

Frissítette okosóráit a Garmin

szórakozás

2 perc

A Venu szériát az Apple Watch kihívójának szánják, de a sportos Vivoactive és a „mechanikai hibrid” Vivomove is ráncfelvarráson esett át.

A Venu volt a gyártó első GPS-es darabja. A fényes és részletgazdag, 390 x 390 pixeles OLED kijelző állandóan bekapcsolt módba állítva hagyományos időmérőként funkcionál. A számlap átmérője 43 milliméter. Az órát kifejezetten mindennapos, napi 24 órás hordásra tervezték.

A felhasználó igény szerint sok mindenre használhatja, így a többi között értesítést kérhet a munkahelyi eseményekről, láthatja, hogyan halad edzésterve megvalósításában, de bankkártya vagy telefon helyett az órával is fizethet, vagy éppen monitorozhatja az alvásminőségét is.

A viselhető kiegészítő tulajdonképpen a Vivoactive „finomított” változata. A terméket elsősorban beltéri használatra tervezték, bízva abban, hogy így az Apple Watch és a Fitbit Versa 2 versenytársa lehet.

Kijelzőjén több tucat animált edzésforma jeleníthető meg. Ezek segítik a felhasználót a különféle gyakorlatok megfelelő elvégzésében, legyen szó erősítésről, kardióról, jógáról vagy pilatesről. A folyamatos egészségügyi ellenőrzés révén monitorozható például a hidratációs szint, a légzés, a stressz-szint és pulzus is. Alvásfigyeléskor pedig az eszköz képes megbecsülni a vér oxigéntelítettségét, ami az alvásminőséghez adhat támpontokat.

A Venu figyelmeztet az iOS vagy az Android operációs rendszerű okostelefon értesítéseire, valamint kompatibilis a Spotify, a Deezer és az Amazon Music programmal. A Garmin Paynek köszönhetően pedig érintés nélküli fizetésre is alkalmas. Smartwatch üzemmódban egy feltöltéssel akár öt napig is használható, ugyanakkor GPS + zenei módban csak hat órát bír. Ára 399,99 dollár, kiszállítása még szeptemberben várható.

A Vivoactive és a Vivomode sem maradt ki a sorból

A multisport Vivoactive 4 egy feltöltéssel akár nyolc napig is üzemel „okos” használat mellett. A 45 milliméter átmérőjű kijelzős darab szintén használható GPS és zene üzemmódban, a Vivo-hoz hasonlóan ugyanúgy hat óráig.

Kisebb, 40 milliméteres kijelzős, Vivoactive 4S társa esetében valamennyivel alacsonyabbak ezek a mutatók: konkrétan hét nap, illetve öt óra.

Mindkét darab a Vivoactive 3 sorozatra jellemző transzflektív kijelzővel rendelkezik, amely – az OLED kijelzőkkel ellentétben – napfényben is könnyen leolvasható. Funkcióit tekintve mindkét óra ugyanazt tudja, mint a Vivo. Áruk 349,99 dollár, a kiszállítás itt is szeptemberben indul.

A Garmin a divatkedvelőknek is szeretne kedvezni, megújította ugyanis mechanikus kijelzős, rejtett „okos” funkciós Vivomove karóráit is. A Luxe, Style és 3/3S modellek ugyanúgy tartalmaznak beépített GPS-t, Garmin Pay-t és a vér oxigénszintjének mérésen alapuló alváskövetést, továbbá a Venu órákra jellemző összes egyéb egészségügyi- és wellness funkciót.

A 42 milliméteres, rozsdamentes acél számlapos, karcálló, zafír kristály foglalatos Luxe-hoz bőr vagy milánói típusú fém szíj egyaránt választható. A szintén 42 milliméteres Style nylon szálból vagy szilikonból készült szíjjal vásárolható meg.

A 39 milliméteres Vivomove 3S és a 44 milliméteres Vivomove 3 mellé szilikon óraszíj jár. Az akkumulátor élettartama legfeljebb öt nap, az ár típustól függően 249,99 és 549,99 dollár között mozog.

Forrás: