Okosóra golfozóknak

Okosóra golfozóknak

Okosóra golfozóknak

szórakozás

1 perc

A Tag Heuer Connected Modular 45 Golf Edition a Baselworld 2019 óra- és ékszerkiállításon mutatkozott be.

A készülék a Tag Heuer Connected Modular 45 Wear OS okosóra továbbfejlesztett változata, valójában azonban nem tud sokkal többet elődjénél.

Dizájn tekintetében azonban mindenképpen szembeötlő a különbség. A kerámiából készült fekete óratokon ugyanis a „Golf Edition” szavak szerepelnek, szélén pedig 1-től 18-ig terjedő számskála található, amely a 18 lyukú golfpályát hivatott szimbolizálni.

Az óratesten fekete színű PVD (Phisical Vapour Deposition) titán bevonat található. A PVD-ről érdemes tudni, hogy rendkívül szilárd, így általában megbízható védelmet nyújt az órának, ami egy sportóra esetében fontos szempont lehet.

Az óraszíj fekete-fehér, valamint zöld színű „minták” találhatók az óratesten és a szíjon egyaránt.

A megjelenés tehát meglehetősen „golfosra” sikeredett, valamint a gyártó elkészítette a kapcsolódó Tag Heuer Golf alkalmazást is. A felhasználó ennek köszönhetően több mint 39 000 golfpálya térképét tekintheti meg, valamint láthatja a zöldterületek és a lyukak közötti távolságot. Ezenkívül megmérheti az ütéshosszt is, elmentheti az elért pontszámokat és egyéb hasonló adatokat.

Ugyanakkor a teljes képhez hozzátartozik, hogy az applikáció kompatibilis más Tag Heuer Modular 45 okosórákkal, sőt még az Apple Watch készülékkel is. Ennek fényében pedig már nem tekinthető különösebben „extra” funkciónak.

Ráadásul az új modell paraméterei gyakorlatilag megegyeznek hagyományos társaiéval, beleértve a 1,39 hüvelykes 400 x 400-as képernyőt, a GPS-t, az NFC-t, a 410 mAh-s (milliamperórás) akkumulátort, az 512 MB-os RAM-ot, a 4 GB-os tárolót. Továbbá ez a darab is vízálló 50 méteres mélységig.

1.850 dolláros ára pedig korántsem számít pénztárcabarátnak. Bár ez talán kevésbé meglepő tekintve, hogy a sztenderd Tag Heuer Connected Modular 45 is 1.550 dollárnál kezdődik, a kiválasztott anyagok típusától függően pedig ennél csak drágább lehet.

Forrás: