Megérkezett a Michael Kors-tól a Sofie 2.0 okosóra

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett a Michael Kors-tól a Sofie 2.0 okosóra

Megérkezett a Michael Kors-tól a Sofie 2.0 okosóra

szórakozás

1 perc

A készülék beépített pulzusmérővel és több új funkcióval is rendelkezik.

Az elegáns vonalat képviselő karóra viselője a Google Fit vagy más „harmadik féltől” származó alkalmazások segítségével monitorozhatja pulzusszintjét, vagy rögzítheti például a futás során megtett távolságot. A 30 méteres mélységig vízálló eszköz a Google Wear operációs rendszerén fut, így a Google Pay és a Google Assistant szolgáltatással is kompatibilis.

Az eredeti okosórát még 2017-ben mutatták be. A frissített verzióval már a GPS adatok is nyomon követhetők. A Snapdragon Wear 3100 viszont még nem került beépítésre, ami azt jelenti, hogy a modell továbbra is a Snapdragon Wear 2100 chippel fut. Akkumulátora 300 milliamperórás (mAh), továbbá az óra 4 gigabájtos (GB) tárolókapacitással is bír.

A pulzusmérő beépítése alapvetően ma már nem jelent nagy meglepetést, ugyanis a viselhető kiegészítők esetén ez már alapkövetelménynek számít. Azonban a teljes képhez hozzátartozik, hogy ebbe a készülékbe is az úgynevezett fotopletizmográf (photoplethysmogram, PPG) szenzort építették be. Az érzékelő egy meghatározott speciális fény kibocsátása, illetve annak visszaverődésének érzékelése révén képes mérni a felhasználó pulzusát, illetve felállítani a pulzusgörbéjét.

A manapság elérhető viselhető kiegészítők többségében PPG szenzor található, ez a mérési módszer azonban kevésbé megbízható. Az eredményeket befolyásolhatja a többi között a felhasználó testalkata és bőrszíne, de a megerőltetőbb edzések is „megzavarhatják” a PPG szenzort.

Akiknek egészségügyi okokból vagy orvosi utasításra kell figyelemmel kísérniük pulzusszámuk alakulását, azoknak például az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) által jóváhagyott EKG-s okosórák – akár az Apple Watch Series 4 vagy a Withings Move – viselése ajánlott.

Forrás: