Megfizethetőbb okosórákkal támad a Fossil

Kapcsolódó cikkek

Megfizethetőbb okosórákkal támad a Fossil

Megfizethetőbb okosórákkal támad a Fossil

szórakozás

1 perc

A Fossil Gen 5E hasonlít elődjéhez, de több méretben és kedvezőbb áron, 249 dollárért érkezik. A Gen 5 Wear OS alapverziójáért még 295 dollárt kértek.

A háromféle 44 milliméteres változat mellett kapható lesz a 42 milliméteres verzió is, melynek keretét keskenyebbre tervezték, hogy megmaradhasson az 1,19 hüvelykes OLED-kijelző.

A két verziót összehasonlítva, sok az egyezés. A Gen 5E is kapott alváskövetést, akkumulátorkímélő üzemmódot és fitneszfunkciókat, vagyis mindazt, amit az előd az augusztusi szoftverfrissítés után tud.

A beépített hangszóró és mikrofon révén a hozzápárosított Android vagy iOS telefonon keresztül is lebonyolíthatók a hívások, küldhetők és fogadhatók vele SMS-ek. De működtethető a Google virtuális asszisztense is, aminek köszönhetően irányítható vele akár a felhasználó okosotthona is.

Az eszköz követi viselője aktivitását és méri a pulzusát. Az NFC-képes, így mobilfizetésre alkalmas Gen 5E 1GB RAM-mal és 300mAh kapacitású akkumulátorral érkezik. 3ATM vízállósága miatt bírja a fröccsenő vizet vagy az esőt is, sőt a vállalat honlapja szerint úszni is lehet benne.

A kedvezőbb árcímkének azonban ára van: a kiegészítő például a korábbi Qualcomm Snapdragon Wear 3100 processzort kapta, nem az idei frissített Wear 4100-t. Az új modell számlapjainak jobb oldalán található irányítóegység nem rotál.

Az eszköznek nincs önálló GPS-e sem, így a pontos helymeghatározáshoz össze kell kapcsolódnia a viselője telefonjával. A korábbi tárhelykapacitás megfeleződött, összesen 4 GB lett, továbbá hiányzik a fényérzékelő szenzor, magasságmérő és iránytű is.

A Fossil Gen 5E sorozat a gyártó honlapja szerint november elején kerül forgalomba.

Forrás: