Így lehet játszani az interaktív papírzongorán

Kapcsolódó cikkek

Így lehet játszani az interaktív papírzongorán

Így lehet játszani az interaktív papírzongorán

szórakozás

1 perc

Ausztriai fejlesztők ultravékony, miniatűr NFC-chippel felszerelt papírzongorát alkottak meg, és a rövid hatótávú kommunikáció segítségével összekapcsolták a „hangszert”, illetve az okostelefonos alkalmazást.

A különleges eszköz voltaképpen két papírlapból áll, amelyek közül az egyikre egyszerű billentyűkiosztást és vezetőképes szénrétegeket nyomtattak. A másik papírlap pedig nyomtatott áramkört és NFC-chipet tartalmaz, amelyek a csatlakoztatott okostelefonról képesek megszólaltatni a hangszert.

A felhasználók a papírbillentyűk valamelyikének megérintésével tudják aktiválni a megfelelő billentyűt a mobilalkalmazásban, az okostelefon helyét külön jelölik a lapon.

A fejlesztés a nyomtatott elektronikában utazó Prelonic nevéhez köthető. Az osztrák cég ezzel is szeretné felhívni a figyelmet, mennyi mindenre is használható az okostechnológia.

Az interaktív papír (Prelonic interactive paper – PIP) lehetővé teszi a papírlapok és a mobileszközök interakcióját. A kinyomtatott tartalom nyomógombokkal van ellátva, amelyek a mobileszközökhöz csatlakoznak. A fejlett NFC-technológia nagyfokú szabadságot kínál a tervezés és a funkcionalitás terén – foglalták össze a fejlesztők.

Forrás: