Az okosgitár megmutatja a trükköket

Kapcsolódó cikkek

Az okosgitár megmutatja a trükköket

Az okosgitár megmutatja a trükköket

szórakozás

1 perc

A Beijing Shigan Technology Company első fejlesztése egy intelligens ukulele volt, most a klasszikus gitárt gondolták tovább.

Az internetes körökben Popumusic néven ismert cég nem számít újoncnak ezen a kétségkívül nem hétköznapi területen. Első okoseszközük egy kisebb gitár, az ukulele volt. Ennek a 2016-os bevezetése óta 400 ezer darabot adtak el belőle. Most pedig a nyugati piacot célozzák meg. A projekthez az Indiegogo oldalán gyűjtenek közösségi támogatást. A gyártás és a kiszállítás várhatóan idén decemberben kezdődik majd.

A Poputar egy könnyű akusztikus gitár, amely első ránézésre egy hagyományos hangszerre emlékeztet. A fogólapján azonban beépített LED fények találhatók, amelyek jelzik, hogy pontosan hová kell éppen tenni az ujjakat az akkordok lejátszásához.

A hangszer szinkronizálva van egy okostelefonos alkalmazással. Az applikáció rögzíti a felhasználó zenetanulását és folyamatos visszajelzésekkel segíti őt. A folyamat leginkább a Playstation karaoke játékaihoz hasonlítható.

Az applikáción keresztül különféle videótanfolyamok is elvégezhetők. Ezek egészen az alapoktól kezdve navigálják a tanulni vágyókat, beleértve a gitár helyes fogásának és a húrok pengetésének módját. A bátrabbak pedig olyan népszerű dalok lejátszásával is megpróbálkozhatnak, mint a Beatles Let It Be-je vagy a fiatalok körében különösen kedvelt Billie Ellist Bad Guy című száma.

A cég ígérete szerint a lelkes felhasználók már „öt perc alatt” elsajátíthatják, hogy mit kell lefogniuk egy dal eljátszásához. Ezt azért természetesen érdemes némi fenntartással kezelni. Viszont ha valaki kezdő, és szeretné kényelmesen vagy a járványhelyzetben egyfajta távoktatásban elsajátítani a zenei alapokat, akkor érdemes kipróbálnia a különleges hangszert.

Az ötlet népszerűségét jól mutatja, hogy a kitűzött 50 ezer honkongi dolláros támogatási cél már majdnem 15-szöröse gyűlt össze. Az olcsóbb változat jelenleg 259 dollárba kerül, a „luxus” modell kedvezményes ára pedig 349 dollár.

Forrás: